Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor, az bulutlu ve açık, batı bölgeler ile zamanla ülkemiz genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak ama hava yağışlı geçecek. Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artarak ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

 

KAR ERİMELERİNE DİKKAT

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığına bağlı olarak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde meydana gelebilecek kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında toz taşınımı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 26
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 24
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 28
Adana: Az bulutlu ve açık 29
Antalya: Az bulutlu ve açık 23
Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 16
Trabzon: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 21
Erzurum: Az bulutlu ve açık 17
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 25 
Önümüzdeki birkaç gün için ise hava yağışlı geçecek...

Editör: TE Bilisim