MİT'de Hakan Fidan bombası. Ankara kulislerinden gelen son dakika haberlerine göre Hakan Fidan görevden alındı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Tokyo Büyükelçisi olarak atandığı bildiriliyor. Bir süredir Hakan Fidan'ın görevden alınacağı konuşuluyordu. 

Ankara'dan gelen bir diğer son dakika haberi de Dışişleri Müşteşarı Feridun Sinirlioğlu'yla ilgili oldu. Sinirlioğlu'nun da görevinden alınarak New York Büyükelçisi yapıldığı söyleniyor.

 

HAKAN FİDAN KİMDİR?

Bugünlerde adı Dışişleri Bakanlığı için geçen MİT Müsteşarı olan Hakan Fidan, özgeçmişiyle Türkiye'nin en merak edilen isimlerinden biri, hakkında Kürt bir aşirete mensup olduğundan tutun da memleketine varana kadar çok farklı iddialar ortaya atıldı.

Peki Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sır küpüm' dediği Hakan Fidan kimdir, aslen nerelidir, Kürt aşirete mi mensup, işte bu soruların yanıtları.

Hakan Fidan, Sönmez Köksal'dan sonra MİT Müsteşarlığı'na gelen ikinci ‘sivil' isim olarak biliniyor. Hakan Fidan'ın 2001'e kadar olan hayatıyla ilgili bilgiler sınır, doğum yeri Ankara olarak görünüyor. Evli ve 3 çocuğu olan Hakan Fidan'ın anne ve babasına dair bugüne kadar yayınlanmış biyografilerinde bilgi yer almıyor.

Editör: TE Bilisim