PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarından İbrahim Bilmez, bugün Türkiye medyasında yer alan ve müvekkilinin, “PKK bölgedeki gelişmeleri yanlış okudu” dediği belirtilen haberin asılsız olduğunu söyledi.

 

Sözkonusu haberde, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın, Türkiye’de “çözüm süreci”nin yeniden başlaması için devreye girmesine dönük çağrılara karşı hem devleti, hem de PKK’yi eleştirdiği iddia edilmişti.

 

Taraf gazetesinde yer alan habere göre, “Bu aşamada benim devreye girmem bir şey ifade etmez” dediği öne sürülen Öcalan’ın,  hendek savaşlarına halkın destek vermediğine dikkat çekilmişti.

 

Haberde, Öcalan’ın “PKK uluslararası güçlerin savaşına alet oldu” dediği de belirtilmişti. 

 

Avukatı haberi yalanladı

 

Rûdaw’a konuşan Avukat İbrahim Bilmez, Abdullah Öcalan adına yayımlanan haberin asılsız olduğunu belirtti.

 

Bilmez, PKK lideri adına yapılan haberlerin tamamının spekülasyon olduğunu söyleyerek, “Biz avukatları olarak her hafta görüşme talabinde bulunduğumuz halde 4 yıldır Öcalan ile görüşemiyoruz. Hükümet yetkilileri hava şartlarının uygun olmadığı gerekçesiyle görüşmemize izin vermiyor” dedi.

 

Öcalan’ın yakınlarıyla da görüştürülmediğini belirten  İbrahim Bilmez, “Bu haberler asılsızdır. Ayrıca Öcalan adına yapılan açıkmalalar ahlaki de değildir” ifadelerini kullandı.

 

Kürt illerinde son zamanlarda yaşanan çatışmalara da değinen Avukat Bilmez, “Eminim ki Öcalan bugün yaşananlar konusunda endişelidir. Onun tek amacı gençlerin ölümünü engellemektir. Ancak hükümet Öcalan’ın barışçıl taleplerine yanıt vermek istemiyor”şeklinde konuştu.

 

Kardeş Öcalan: Haber yok!

 

Rûdaw’a 21 Kasım’da konuşan Mehmet Öcalan, 7 aydır ağabeyi Abdullah Öcalan’dan haber alınamadığını belirtti.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İmralı Heyeti olarak Abdullah Öcalan ile en son 6 Nisan'da görüştüklerini söylemişti.

  

Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi ise, Öcalan'ın İmralı'da gelişmeleri takip ettiğini yazdı.

 

1 Kasım genel seçiminden sonra da, Türkiye medyasında, PKK liderinni devlet heyetleriyle görüştüğü yolunda kulis haberler yayımlanmıştı. 

 

Barzani ile görüştü mü?

 

Medyada, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de temaslarda bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin, PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüştüğü iddia edilmişti.

 

İddialara göre, görüşme Milli İstihbarat Teşkilatı’nda (MİT) yüzyüze ya da telekonferans yoluyla gerçekleşti.

  

Başkan Mesud Barzani, “MİT binasında Abdullah Öcalan’la görüştüğünüz yolunda spekülasyonlar var… Bu doğru mu?” sorusuna, kesin bir dille, “Hayır! Yok öyle birşey” yanıtını vermişti.

 

Editör: TE Bilisim