Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan örgütün Kırgızistan'da görevli öğretmeni 28 yaşındaki Ömer Taş hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının, sanık için "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hazırladığı iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, 10 yıla kadar hapis cezası istenen Taş'ın, FETÖ/PDY'ye ait dershanede eğitim gördüğü, eğitimi sırasında örgütün etkinliklerine katıldığı, üniversite kayıtlarını bu dershanenin gözetimi altında yaptığı, üniversite öğrenimi sırasında örgüte ait yurt ve evde kaldığı, buralarda kaldığı sürece de örgütün emir ve talimatlarına uyduğunun anlaşıldığı yer aldı.

 

MAAŞINDAN HİMMET KESİNTİSİ

Örgütle bağlantısını itiraf eden Taş, 2006-2007 yıllarında FETÖ'ye ait Işık dershanesine gittiğini, dershane tarafından örgüt adına düzenlenen etkinliklere katıldığını aktardı.

Lisans eğitimini Kars'ta tamamladığını, üniversiteye kaydının da Işık dershanesinde görevli bir öğretmenin yardımıyla yapıldığını anlatan Taş, iddianamede yer alan savunmasında şunları kaydetti:

"Eğitimim süresince, örgüte ait öğrenci evinde ve yurdunda kaldım. Buralarda kaldığım müddetçe örgütün faaliyet ve etkinliklerine katıldım. Örgüt mensuplarının yardımıyla 2014 yılında örgüte ait Kırgızistan'ın Celalabat şehrindeki erkek lisesinde öğretmenlik yapmaya başladım.

2 yıl bu görevde bulundum. Bin 100 dolar maaş alıyordum. İkinci yıl sonunda örgüt, 'öğrenci ve okul ihtiyacı' adı altında maaşımdan 550 dolar kesinti yaptı."


KAYNAK - HABER 10

Editör: TE Bilisim