Önder Aytaç Dışişleri Bakanlığı'nın güvenlik toplantısının dinlenmesinden, daha önce yaptığı televizyon programında haberi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Aytaç'ın Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Eski bir emniyet mensubu olan Önder Aytaç'ın ise Samanyolu ekranlarında 26.03.2014 tarihinde yayınlanan Yakın Gelecek programında Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir operasyon yapmaya hazırlandığını iddia etmişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise 28 Mart tarihinde yaptığı yazılı açıklamada Önder Aytaç'ın ismini vermeden "Bu yorumcu daha sosyal medyaya düşmemiş bu ortam dinleme kayıtlarıyla ilgili konuşurken sürekli bir kağıda bakıyor ve o metinde yazanları okuyor. Şimdi sormak lazım, o metni kim bu kişinin eline tutuşturmuş? Adı da ilginç bir şekilde 'Yakın Gelecek' olan bu programda daha başka hangi yasa dışı kayıtlarla ilgili önceden açıklamalar yapılmıştır? Bu illegal kayıtlar, önce bu şahıslara servis edilerek hangi mesaj verilmek isteniyor? Bütün bu sorularla birlikte bu kanalın günlerdir bir takım illegal ses kayıtları üzerinden Hükümet'e yüklenen bir kanal olması da kamuoyunda şüpheye neden olmaktadır" sözlerini sarf etmişti.

Kapusuz, ayrıca Dışişleri'ndeki skandal ses kaydından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da haberdar olduğunu ileri sürerek şöyle konuştu: "Daha önce illegal kayıtları sosyal medyada çıktıktan sonra mitinglerinde ve konuşmalarında kullanan Kılıçdaroğlu, artık sosyal medyadan da önce bu kayıtları gördüğünü ve bildiğini itiraf etmiştir. Kılıçdaroğlu, bu açıklamalarıyla kendisine paralel servislerin yapıldığını kabul etmiştir."

Editör: TE Bilisim