Orman mühendislerinin iş kolu genişliyor. Orman mühendisleri, zararlı organizmaları imha etmek amacıyla, belirli sıcaklıktaki kapalı bir ortama, gaz halinde etki eden bir fümigantı belirli miktarda verme ve belirli bir süre ortamda tutma işlemi için görevlendirilen fümigasyon operatörlüğü ile fümigasyon operatör yardımcılığı yapabilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "Bi̇tki̇ Karanti̇nası Fümi̇gasyon Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

 

Buna göre, daha önce fümigasyon operatörlüğü için "ziraat mühendisi" olmak şartı aranırken, değişiklikle, orman mühendisi veya orman endüstri mühendislerine de bu hak verildi. Ayrıca fümigasyon operatör yardımcılığını, ziraat teknikerleri ile ziraat teknisyenlerinin yanı sıra orman teknikerleri de yapacak.

Fümigasyon operatörü orman mühendisleri ve orman endüstri mühendisleri ile fümigasyon operatör yardımcısı orman teknikerleri, ormanlık alanlarda veya ormanlık alanların dışındaki alanlarda bulunan orman bitkileri ve bu bitkilerden elde edilen bitkisel ürün ve bitkisel sanayi ürünleri ile orman ürünlerine ilişkin fümigasyon hizmetlerini yapmaya yetkili olacak.


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim