Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı , FETÖ'cülerin ardından PKK bağlantılı kamu çalışanlarının da ihracı için çalışma yapılacağını açıkladı.

Gazetecilere gündemi değerlendiren Müezzinoğlu, Çalışma Bakanlığı'ndan FETÖ bağlantılı 785 kişinin ihraç edildiğini, 319 kişinin soruşturma aşamasında olduğunu ve 383 kişinin göreve iade edildiğini anlattı. Müezzinoğlu, PKK bağlantısı ile ilgili ise "Önümüzdeki hafta içinde onu da sonuçlandırmaya çalışıyoruz" dedi.

 

İHRAÇTA ESAS ALINACAK KRİTERLER BELLİ

İhraçlarda esas alınacak kriterlere yönelik soru üzerine Müezzinoğlu, "Kriterleri değerlendiriyoruz. Elimizde veri var. Üyeliklerdir, sosyal medya hesabıdır, tespit edilmiş konuşmalarıdır. Destekleyici verilerle ilgili çalışmalarımız var. Son şeklini almadı. Devletin kadrosunda ama  hesabına bakıyorsun PKK'nın mücadelesini destekliyor" dedi.

Eğitim-Sen'in açığa alınan öğretmenlerle ilgili tepkilerini de değerlendiren Müezzinoğlu, "Sendikaların feveran etmesini doğru bulmuyorum. Devletin imkânlarını PKK'ya kanalize ediyor. Şimdi bunu herhangi bir sendikamız normal karşılıyorsa, sendikaların duruşuna da hak vermeyiz" dedi.


(Habertürk)

Editör: TE Bilisim