PKK, Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın vurulmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Örgüt açıklamada saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediklerini iddia etti.

PKK’nın silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG) tarafınfan yapılan açıklamada Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman’ı hedeflemedikleri, olayın "devlet eliyle gerçekleştirilen bir provokasyon" olduğunu iddia edildi. PKK’nın Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman’a silahlı saldırıda bulunduğu iddiası üzerine aşiretten çok sert tepki gelmişti. Jirki aşiretinin önde gelenleri intikam yemini ederek, “Bizden insanlık adına bir şey beklemesinler” demişti. Bu açıklamanın ardından PKK'ya yakın kaynaklardan, örgütün bu saldırıyı gerçekleştirmediğine dair açıklama geldi. 

 

OLAY NASIL OLMUŞTU? 

Jirki aşireti lideri ve bölgenin en önemli korucubaşlarından biri olan Tahir Adıyaman, 11 Nisan’da Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan İkinci Köprü Mevkii'nde özel aracıyla seyir halindeyken saldırıya uğramıştı. Açılan ateşte Tahir Adıyaman yaralanırken, yanındaki korucular da karşı ateş açmıştı.

 

İNTİKAM YEMİNİ ETMİŞLERDİ

Olaydan bir gün sonra Hakkari’de Jirki aşiretine mensup bir grup, basına açıklama yapmıştı. Grup adına açıklama yapan Jirki Aşireti’nin Hakkari’deki ileri geleni Mehmet Adıyaman, "Bizler aşiret olarak bunun intikamını  alacağız" demişti.Adıyaman, “Bundan sonra bizim aşiret ile PKK’lılar arasında ip kopmuştur. Bizden insanlık adına birşey beklemesinler” demişti. PKK’nın bütün Kürtler’i imha ettiğini de ileri süren Adıyaman, "Yüksekova’daki insanları muhacir duruma düşürdüler. Silopi, Cizre, Diyarbakır’da onlar Kürtler’i imha ettiler” ifadelerini kullanmıştı. Jirki aşiretinin Hakkari ve Şırnak'ta 20 binin üzerinden üyesi bulunurken, büyük bölümü de köy koruculuğu yapıyor.

Editör: TE Bilisim