Meclis, Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adı geçen 4 eski bakanı Yüce Divan'a göndermeme kararı aldı.

Oylamada AK Parti, Zafer Çağlayan'da 38, Muammer Güler'de 43, Erdoğan Bayraktar'da 14 fire verdi. Egemen Bağış oylamasında fire 48'e ulaştı. CHP, MHP ve HDP ise fire vermedi

"48 SAAT İÇİNDE BELİRLENECEKLER"

AK Parti'deki firelere ilk tepki Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi. Beyaz TV'de konuşan Tayyar, "ret oyu verenler 48 saat içinde belirlenecek. Temizlik zamanı geldi. Bu vicdan muhasebesi değil, operasyondur" dedi.

ZAFER ÇAĞLAYAN: 38 FİRE

Meclis Genel Kurulu'nda, muhalefet milletvekillerinin Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi için verdikleri önergenin gizli oylamasına 517 milletvekili katıldı.

Oylamada, 242 kabul, 264 ret oyu çıkarken, 7 milletvekili çekimser kaldı, 1 oy boş çıktı, 3 oy da geçersiz sayıldı. Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevki reddedilirken, "Yüce Divan'a sevk edilmesine gerek olmadığı" yönündeki rapor kabul edildi.

Muhalefet partileri ve bağımsızların Meclis'teki sandalye sayısı 223. Çağlayan'ın Yüce Divan'a gönderilmesini isteyenlerin sayısı ise 242. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Meclis'te gazetecilerin "Kaç fire var?" sorusuna "38 görünüyor" dedi.

MUAMMER GÜLER: 43 FİRE

TBMM Genel Kurulu'nda, muhalefet milletvekillerinin Muammer Güler'in Yüce Divan'a sevk edilmesi için verdikleri önergenin gizli oylamasına 513 milletvekili katıldı.

Oylamada, 241 kabul, 258 ret oyu çıkarken, 6 milletvekili çekimser kaldı, 4 oy boş çıktı, 4 oy da geçersiz sayıldı. Güler'in Yüce Divan'a sevki reddedilirken, "Yüce Divan'a sevk edilmesine gerek olmadığı" yönündeki rapor kabul edildi.

AK Parti’nin fire sayısının Güler'in oylamasında 43’e ulaştığı ifade ediliyor.

EGEMEN BAĞIŞ: 48 FİRE

Egemen Bağış için düzenlenen Genel Kurul'daki gizli oyamaya, 517 milletvekili katıldı. Oylamada, 245 kabul, 255 ret oy çıkarken, 7 milletvekili çekimser kaldı, 6 oy boş çıktı, 4 oy da geçersiz sayıldı.

Bu oylamada AK Parti'ye göre 48 fire var. Muhalefet ise bu sayıyı 50 olarak hesaplıyor.

ERDOĞAN BAYRAKTAR: 14 FİRE

En son Erdoğan Bayraktar için düzenlenen Genel Kurul'daki gizli oylamaya, 515 milletvekili katıldı. Oylamada, 219 kabul, 288 ret oy çıkarken, 3 milletvekili çekimser kaldı, 3 oy boş çıktı, 2 oy da geçersiz sayıldı.

AK Parti, 14 milletvekili ile en az fireyi Bayraktar oylamasında verdi.

Editör: TE Bilisim