Ramazan ayı, Aralık ayına mı sabitlenecek? Bu konuda böyle bir çalışma mı var?

TBMM'de dün Ramazan ayı konusunda herkesi, ancak en çok Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı şaşırtan bir diyalog yaşandı.

Diyanet'ten Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis'te milletvekillerinin sorularını cevaplandırırken geldi.

MHP'Lİ VEKİL'DEN İLGİNÇ SORU

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre Bozdağ milletvekillerinin sorularını cevaplandırdıktan sonra yerinden söz isteyen MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, sıcak yaz aylarına denk gelen Ramazan ayının Aralık ayına çekilip cekilemeyecegini  sordu.
 
"RAMAZAN'IN ARALIK AYINA ÇEKİLECEĞİ DOĞRU MU?"
 
Halaman, Bozdağ'a "Sayın Bakanım, sorulara tatlı tatlı cevap verdiniz teşekkür ediyorum. Ama son günlerde dar siyasi çevrelerde Ramazan ayının belli bir takvime bağlanmasını düşündüğünüzü söylüyorlar. Mesela 'Her sene aralık ayında Ramazan olsun' der gibi bir ifade kullanıyorlar. Bu doğru mu? Buna bir cevap verirseniz memnun oluruz" dedi.
 
BOZDAĞ: KİMSE BUNU RÜYASINDA BİLE GÖRMEZ...
 
MHP Adana Milletvekili Halaman'ın isteği karşısında şaşıran Bakan Bozdağ, "Sayın Halaman'ın sorduğu konu böyle Ramazan ayını sabitlemek gibi bir çalışma, böyle bir şey yok. Kimsenin aklında da böyle bir şey yok, yani rüyasında da böyle bir şey yok"dedi.
 
Halaman'ın sorusu karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Bozdağ, "Bunu yapmak da mümkün değil, böyle bir şeyin olması söz konusu değil.  Yani bu, aslı astarı olmayan büyük bir yalan. Yani hiçbir zaman da böyle bir şeyin olması söz konusu değildir" diyerek cevapladı.

MHP'Lİ VEKİL: BÖYLE BİR SORUYU SORDUM. ÇÜNKÜ...

MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, Hürriyet'e yaptığı açıklamada da bu soruyu sorma nedenini şöyle açıkladı;

"Eğer bana sorarsanız Ramazan ayının böyle sabitlenmesi mümkün değil derim. Ama bu siyasi irade, daha önce yapmam dediklerini hep yaptı. Bu memlekette iktidara geldiklerinde söylediklerinin bugün tam tersini söylüyorlar. Şimdi reform diyerek, güncelleme, fıkıh, kelam diyerek, daha önce yapmam dediklerini yapabilirler."

Editör: TE Bilisim