Ramazan ayında gıda fiyatları artacak mı, ete zam gelecek mi? gibi sorular günlerdir kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Hem kamuoyunu bilgilendirmek hem de vatandaşların tedirginliğini gidermek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik açıklama yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gıda güvenliği ve sağlığı konusunda denetimlerin yoğun şekilde yürütüldüğünü belirterek "Ramazan ayı dolayısıyla en ufak bir fiyat artışını gerektirecek durumun olmadığını açıkça ifade etmek istiyorum" dedi.

 

Ramazan'da gıda tüketiminin çok önemli olduğuna işaret eden Çelik, gıda güvenliği ve sağlığı konusunda denetimlerin yoğun şekilde başladığını söyledi.

 

 

Çelik, "Enflasyon-gıda fiyatları ilişkisi çok yoğun şekilde değerlendiriliyor. Türkiye'nin kırmızı etle ilgili bir açığının olduğu gerçek, 100-150 bin ton kırmızı et açığı söz konusu. Bunu ithalatla, özellikle büyükbaş hayvanla gidermeye çalışıyoruz. Bu konuda ramazan ayı dolayısıyla en ufak bir fiyat artışını gerektirecek durumun olmadığını açıkça ifade etmek istiyorum" diye konuştu. Çelik, tarım ürünleri açısından da en ufak bir eksiğin ve spekülatif oyunlara malzeme olacak bir tablonun olmadığının altını çizdi.

 

RAMAZAN'DA DENETİMLER DEVAM EDECEK!

Bir gazetecinin, "Denetimler boyunca, ramazan fırsatçılarına nasıl yaptırımlar uygulanacak?" sorusunu da cevaplayan Çelik, bu noktada fırsatçılara alan bırakılmamasının gerektiğini söyledi. Ramazan'da yoğun tüketilen ürünlerde sağlıksız bir tablo oluşmamasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, denetimlerin sıklaştığını anlattı. Bakanlığın denetim görevini yapacağını belirten Çelik, vatandaşlardan da bu konudaki tespitlerini ilgili mercilere iletmelerini istedi.


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim