Billboardlarda yer alan afişleri ile zaman zaman tartışmaların hedefi olan eski vali Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç Dergah Camisi'nin minarelerinin arasına Mahya olarak bilinen ışıklı yazı ile adını yazdırdı. 

TEPKİ TOPLADI

Güvenç'in, Hazreti İbrahim Peygamberin doğduğu mağaranın da içinde olduğu Halilür Rahman gölü (Balıklıgöl) yanında bulunan Dergah Camiinin minarelerine adını yazdırması tepkiye neden oldu. Özlü söz ve hadislerin yazıldığı mahyada Güvenç’in adını görenler tepki gösterdi.

İNÖNÜ DE YAZDIRMIŞTI

Bir Osmanlı geleneği olan mahyalar Cumhuriyet döneminde siyasallaştı. İlk kez 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü döneminde “Varol İnönü” yazısı tarihe geçti. Edirne Selimiye Camii'ne 'Atatürk' ve 'Varol İnönü' mahyaları asıldı. Ak Parti döneminde ise Mahyalar teknolojiyle gelişti ama Hadis ve özlü sözlere geri döndü.

''REKLAMDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL''

Yazıyı etik bulmadıklarını söyleyen vatandaşlar ‘’Belediye Başkanının adını buraya yazması herhalde adını şanını bütün halka duyurmuş oluyor.’’ ifadelerini kullandı. Bazı vatandaşlar ise yazının kaldırılması gerektiğini belirtirken Güvenç’in reklamını yapmaktan başka hiçbir şey yapmadığını dile getirdi.

ENSONHABER

Editör: TE Bilisim