Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis'i bilgilendirmek için yaptığıkonuşmada, "Türkiye bir savaş istememektedir. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Bu millitin hakkı ve hukukunu korumak için adım atmaktan çekinmeyeceğiz" dedi. 

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Suriye'de yaşananlar hakkında Meclis'i bilgilendirdi. İsmet Yılmaz'ın sözlerinden satırbaşları şöyle: 

 

"YPG RUSYA'NIN MAŞASI OLMUŞTUR"

"PYD/YPG burada bir fırsat görmektedir. Biz uyardık. Rusya ile eşgüdüm halinde Minnağ üssünü ele geçirdiler. Azez sınırmızın yanı başındadır. Bu saldırlar mülteci akınını artırmaktadır. Arap ve Türkmenlerin yaşadığı bölgede kimin taşeronluğu yapılmaktadır. PYD/YPG Rusya'nın maşası haline dönmüştür.

 

KÜRTLERİ BİZ MİSAFİR ETTİK

Topçu birliklerimiz angajman kuralları çevresinde bölgeyi vurmaktadır. Kürtlere karşı bir tutum değildir. Halepçe'ye kimyasal silahla saldırıldığında 500 bin kişiyi kabul eden biziz. Kobani işgal edildiğinde Kürt kardeşlerimizi de misafir eden biziz. 

Bizim tutumumuzun meşru bir temeli var. Türkiye kendi güvenliği için her türlü önlemi alır. Halkımızın, devletimizin güvenliği için her adımı atarız.

 

MUHALİFLERİN YANINDAYIZ

Müttefik ülkeleri bilgilendirdik. İnsani durumunda daha da kötüleşmesi, mülteci akınını engellemek ve Suriye'deki muhaliflerin yanında olduğumuzu göstermemiz gereklidir. 

 

SAVAŞ İSTEMİYORUZ AMA...

Bununla birlikte terörle mücadelemiz devam edecektir. Sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getireceğiz. Türkiye bir savaş istememektedir. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Bu millletin hakkı ve hukukunu korumak için adım atmaktan çekinmeyeceğiz."

Editör: TE Bilisim