Emekliler ne zaman promosyon alacağını merakla beklerken Süleyman Soylu'dan önemli bir açıklama geldi. İşte Soylu'nun o açıklaması.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 10. Yıl temalı Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Belgeli Hatıralar isimli serginin açılışına katıldı. Açılış konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Soylu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

“EMEKLİ PROMOSYONLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMAYI TAMAMLADIK”

Emekli promosyonları ilgili çalışmayı tamamladıklarını belirten Soylu,“Kendi Bakanlığımız ve Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok kapsamlı bir çalışma yaptılar. Gerek kamu bankaları gerek özel bankalarla birlikte çok iyi bir çalışma yürüttüler. Bazı dayanağı olmayan haberlerle de karşılaşmıyor değiliz. Bu konuda bizim herhangi bir sonucu ulaşmadan bir rakam vermemiz hem emeklilerimize hem de bu konuyla ilgili haber bekleyenlere karşı bir haksızlık olur.

Çünkü bugünlerde, özellikle bazı gazetelerde, basın ve yayın organlarında ortaya çıkan rakamlar afaki rakam. Bunların hiçbir ölçüsü ve değeri söz konusu değildir. Çünkü bu bir promosyon. Bu konuda bizim bankalarda bulunan meblağ belli, emeklinin aldıkları maaş belli, bunun ölçeğinin ne olacağı belli, bankaların bu konuda ne kadar tasarrufta bulunabileceği üç aşağı beş yukarı belli. Bu konuda makul bir ölçeği inşallah emeklerimiz ile buluşturmak için biz çalışmaları tamamladık. Yeni hükümet bu konudaki adımı atacaktır. Şu anda bütün çalışmalarımız hazır. Biz yaptığımız çalışmaları, kurum yaptığı çalışmaları yeni hükümete, 65. Hükümetin bakanına iletir ve bu konu üzerinden de gerekli değerlendirme yapılır. Buradaki ölçek budur” diye konuştu.


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim