Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "İŞKUR Genel Müdürlüğü, yaklaşık 3 ay 22 günde Türkiye'de toplam 298 bin kişiyi işe yerleştirdi. Hiç durmuyoruz, çalışıyoruz" dedi.

Soylu, Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde organize edilen kamu yatırımlarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de eğitim, sağlık, turizm ve ulaşımda yapılan yatırımlara ilişkin bilgiler aktardı.

 

 

"KİŞİ BAŞINA GELİR SEVİYESİ 10 BİN DOLAR"

Bugünün değil, geleceğin yatırımlarını yaptıklarını belirten Soylu, "Türkiye'nin 3 bin dolar olan kişi başına gelir seviyesini 10 bin dolara çıkarttık. Bilmenizi istiyorum ki ülkemizi 25 bin dolar kişi başına gelir seviyesine getireceğiz. Bu ay yıldızlı bayrağın sadece 780 bin kilometrekarede nazlı ve şanlı değil, dünyanın her tarafında, yaptığımız eserlerle ve mühendislik harikalarıyla beraber onurlu bir şekilde dalgalanmasına hep birlikte sebebiyet teşkil edeceğiz." diye konuştu.

Soylu, İŞKUR'un bakanlığına bağlı olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"İŞKUR Genel Müdürlüğü, yaklaşık 3 ay 22 günde Türkiye'de toplam 298 bin kişiyi işe yerleştirdi. Hiç durmuyoruz, çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde 124 engelli kardeşimize girişimcilik desteği çerçevesinde 36 bin liralık hibe vererek onları ticari hayatla buluşturacağız. AB Destek Bölümümüz, birinci bölümde başarılı bir şekilde 300 milyon avronun üzerinde kredi dağıttı. İkinci bölümünde 500 milyon avroluk krediyi yine ülkemiz ile milletimiz ile buluşturacaktır. Adım adım bütün projelerimizi gerçekleştiriyoruz."

 

 

17 PROJEDEN 16'SI TAMAMLANDI

Bakanlığın, 17 projeden 16'sını 3 ay içerisinde tamamladığını ve millete verdiği taahhütleri yerine getirdiğini vurgulayan Soylu, "Bir taraftan çalışma hayatımızı rahat, güzel bir şekilde esnek çalışma modelleri ile buluşturuyoruz. Bir taraftan kıdem tazminatı meselesine el atıyor, bir taraftan da kamu personel rejiminin daha iyi bir noktaya gelmesi konusunda adımlarımızı gerçekleştiriyoruz." dedi.

Soylu, 1 Mayıs'ın yaklaştığına dikkati çekerek, "Bir hafta sonra 1 Mayıs. Hükümetlerimizin, AK Partimizin çalışma hayatında temel kuralı şudur, alın teri kurumadan emeğin hakkı ödenecektir ve 14 yıldır her gün çalışan insanımızın hayat standartlarını yükselten, onu enflasyon altında ezmeyen, mağdur etmeyen bir anlayışı ortaya koyuyoruz. 1 Mayıs'ı Türkiye'de çalışanlarımızın bayramı haline getiren bir büyük adımı da AK Parti hükümetleri dönemlerinde atmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

 

1 MAYIS DUYARLILIĞI

Sendikaların, işçi ve çalışan kesimin 1 Mayıs'a ilişkin duyarlılığına teşekkür eden Soylu, şunları kaydetti:

"Bir taraftan Çanakkale'de şehitlerimiz ile beraber ülkemizin birliği, beraberliği, ülkemizin yarınlarına güzel adım atması ile birlikte Çanakkale'de Türk-İş 1 Mayıs'ı hem de bütün Türkiye ile beraber kutlayacaktır. Bayram, şenlik içerisinde milletimizle, memleketimizle bu vatanda, toprakta kutlayacaktır. Hak-İş'imiz bunu hem de yine memleketimizin emek şehirlerinden birisi olan Sakarya'da kutlayacaktır. Onlara teşekkür ediyorum. Disk, bu konudaki çalışmalarını yürütüyor, onlar da İstanbul'da kutlayacaklar."


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim