İzmir'de seyyar satıcılık yapan bir şahıs, yakaladığı Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp acımasızca yere vurdu. O anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Suriyeli çocuğa şiddet uygulayan şahıs gözaltına alındı.

Soyal medyada da büyük tepki çeken görüntüye yorum yağdı. Bazı kullanıcılar seyyar satıcının 'cinayete teşebbüsle' yargılanması gerektiğini öne sürdü.

Olay, bugün öğlen saatlerinde İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda meydana geldi.

 

 

Görüntülerde 5-6 yaşlarında olduğu tahmin edilen Suriyeli bir çocuk koşarak kameranın açısına giriyor. Arkasından yine koşarak gelen ve çarşıda seyyar satıcılık yaptığı iddia edilen bir şahıs çocuğu yakalıyor.

Çocuğu bütün öfkesiyle havaya kaldıran şahıs minik çocuğu bütün gücüyle yere vuruyor.

Olaya şahit olan esnaf ve vatandaşlar ise neye uğradığını şaşırarak şahsa tepki gösteriyor.

Olaya neyin sebep olduğu henüz bilinmezken, kalabalığın ve tepkinin artmasıyla şahıs olay yerinden uzaklaştırılıyor.

 

VALİ TALİMAT VERDİ

İzmir Valisi Mustafa Toprak, seyyar satıcı tarafından darbedilen çocuğun görüntüsünü büyük bir üzüntüyle izlediğini, gereğinin yapılması için güvenlik güçlerine talimat verdiğini söyledi.

Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kemeraltı İpek Pazarı Caddesi'nde sabahsaatlerinde gerçekleşen olayın kabul edilemez olduğunu söyledi. Sebebi ne olursa olsun çocuğa yönelik şiddetin asla tasvip edilemeyeceğini, olayı gerçekleştiren kişinin en kısa sürede bulunacağını ifade eden Toprak, “Bunu kabullenmek mümkün değil. Görüntüyü büyük bir üzüntüyle izledim, gereğinin yapılması için güvenlik güçlerine talimat verdim. Ayrıca Cumhuriyet savcılığımız da soruşturma başlatacak" dedi.

İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bisikletinin selesini tutarak kendisine rahatsızlık veren çocuğun peşinden koşan ve kimliği henüz belirlenemeyen seyyar satıcı, yakaladığı çocuğu havaya kaldırıp yere fırlatmış, bu duruma çevredeki vatandaşlar ve esnaf tepki göstermişti.

 

GÖZALTINA ALINDI

İzmir'de Suriyeli bir çocuğa uyguladığı şiddet, güvenlik kameralarına takılan kişi polisekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Geniş çaplı bir soruşturma başlatan polis ekipleri, Suriyeli çocuğa şiddet uygulayan şahsın Musa D. (35) olduğunu tespit etti. Kısa sürede kimliğinin tespit edilmesinin ardından Musa D., yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısın Kemeraltı Çarşı'nda esnaf olduğu ve ifade için emniyete götürüldüğü bildirildi.


KAYNAK-İNTERNET HABER

Editör: TE Bilisim