Adli Tıp'ın ailesinden aldığı kan örneği ile Öztürk'ün cesedinden alınan kan örneği uyuştu. Tespite ilişkin Adli Tıp raporu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

 

Taksim'i kana bulayan, 5 kişinin ölümüne 43 kişinin ise yaralanmasına sebep olan canlı bombanın DAEŞ militanı Mehmet Öztürk olduğu kesinleşti. Adli Tıp'ın olay yerinde bulunan cesetten aldığı kan örneği ile Mehmet Öztürk'ün Gaziantep'teki ailesinden alınan kan örneği uyuştu.

 

OLAY YERİNDE KİMLİĞİ BULUNDU

Taksim'i kana bulayan saldırı ardından olay yerinde Mehmet Öztürk adına düzenmiş bir kimlik bulunmuş, parçalanmış vücudu bulunan canlı bombanın kopan kafası üzerinden de yapılan çalışmada bombacının Gaziantep nufusuna kayıtlı Mehmet Öztürk olduğu yönünde delillere ulaşılmıştı. Öztürk'ün olay bölgesinde de telefon sinyali tespit edilmişti. Fakat bombacının simasının Adana'da HDP'ye yönelik saldırıları gerçekleştiren Savaş Yıldız isimli Daeş Militanı ile benzerliği kesin sonucu kan analizi sonuçlarına bırakmıştı.

 

KAN ANALİZİ BELİRLEDİ

Bütün bu gelişmeler üzerine Mehmet Öztürk'ün Gazinantep'teki ailesine ulaşıldı. İstanbul'a getirilen ailesi gerekli incelemeler için Adli Tıp'a götürüldü. Burada aile bireylerinden alınan kan örnekleri canlı bomba cesedinden alınan kan örneği ile karşılaştırıldı. Analiz sonucunda iki kan örneğinin uyuştuğu ve canlı bombanın Gaziantep doğumlu DAEŞ militanı Mehmet Öztürk olduğu kesinleştirildi.

 

BEŞİKTAŞ'TA OTELDE KALMIŞ!

Canlı Bomba Mehmet Öztürk'ün 15 Mart 2016 günü İstanbul Beşiktaş'ta bir otelde konakladığı belirlendi. Cihannüma Mahallesi eski yıldız caddesi üzerinde bulunan otelin 1 numaralı odasında konakladığı belirlenen Mehmet Öztürk'ün kaldığı odada delil ve parmak izi araması yapıldı. Öztürk'ün İstanbul'da başka nerelerde konakladığı, kimlerle görüştüğü ve bombayı nereden temin ettiğine ilişkin çalışmalar ise devam ediyor.

 

ELEKTRİKLİ FÜNYE İLE PATLATMIŞ

Saldırıda kullanılan ve bombacının vücuduna sarılan bomba düzemeğinin elektrikli fünye ile patlatıldığı ve parça tesirli olduğu belirlendi.

Editör: TE Bilisim