Yoğun buzlanma ve kar yağışı İstanbul'un çevre illerle karayolu ulaşımını durdurdu. Kar yağışı yol durumu son dakika bilgilerine göre TEM'de yaşanan ikinci kaza ile İstanbul-Edirne yolu da ulaşıma kapandı.

 

SİLİVRİ TEM'DE KAZA: İSTANBUL-EDİRNE YOLU KAPALI

TEM Otoyolu Silivri mevkiinde meydana gelen kaza nedeniyle Edirne ve İstanbul yönlerinde ulaşım sağlanamıyor. Yoğun kar ve tipi nedeniyle TEM otoyolu Silivri Mevkii'nde 30 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kaza nedeniyle TEM otoyolu çift yönlü trafiğe kapandı. Edirne ve İstanbul arası ulaşım sağlanamıyor. Olay yerinde yaralılar olduğu belirtilirken, sağlık ekipleri ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

 

yol-durumu-kar-yagisi-tem-son-dakikajpg

 

TEM KOCAELİ'DE ÖLÜMLÜ KAZA

Kocaeli'de etkili olan yoğun kar yağışı sonucu TEM'in Dilovası Mevkii'nde araçların kayması sonucu meydana gelen kazalar nedeniyle İstanbul yönü ulaşıma kapandı. TEM Otoyolunun Kocaeli - İstanbul yönü Dilovası rampasında meydana gelen zincirleme trafik kazasında, ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. 13 aracın karıştığı kaza nedeniyle kapanan yol saat 10.30 itibariyle tek şeritten ulaşıma açıldı.

 

YOL DURUMU: KOCAELİ SON DURUM

Saat 08.30 sıralarında karayolunun kapanması üzerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Kapanan karayolunda uzun araç konvoyu oluşurken trafik ve karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli'nde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı.

 

İSTANBUL YOL DURUMU: TAKSİM

Kar yağışı İstanbul yol durumunu da olumsuz etkiledi. Şehir içinde bazı noktalarda sürücüler zor anlar yaşarken, kazaların olduğu yerlerde trafik durdu. Unkapanı Köprüsü üzerinden Taksim istikametine giden bazı araçlar Tarlabaşı Bulvarı'ndan çıkamadı. Bazı sürücüler araçlarına zincir takarken, bazıları da yoldan geri dönerek ters yönde ilerledi. Yolda kalan toplu taşıma araçlarından inen yolcuların yola yaya olarak devam etti. Yenikapı-Hacıosman metrosunda seferle ise sabah saatlerindeki yoğunluktan dolayı Şişli aktarmalı olarak yapıldı. Kentte gece boyunca tuzlama çalışması yapılırken, D-100 ve TEM otoyollarında da trafiğin kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.

 

kar-yagisi-yol-durumu-istanbul-kocaeli-bursajpg

 

METROBÜS KAZA YAPTI METROBÜS ÇALIŞIYOR MU?

İstanbul'da ulaşımın en önemli alternatiflerinden metrobüsü kullanmak isteyen vatandaşlar da bugün sıkıntı yaşıyor. Küçükçekmece istasyonu yakınında metrobüs kaza yaptı. Olayda maddi hasar meydana gelirken, Topkapı- Avcılar arasında seferler kontrollü bir şekilde gerçekleştiriliyor.

 

İSTANBUL YOL DURUMU MALTEPE

Öte yandan Maltepe'de kar nedeniyle kayganlaşan yoldan yakıt dolu tanker önce bir otomobile sonrada elektrik direğine çarptıktan sonra devrildi. Kazada sürücü hafif şekilde yaralanırken tankerden sızan yakıt tehlikeli oluşturdu. Kaza saat 08.00 sıralarında Zümrütevler Mahallesi 5 .Sokakta meydana geldi. Oktay Yıldırım, yakıt tankeriyle yokuş aşağıya indiği sırada kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan tanker önce bir otomobile daha yol kenarındaki elektrik direğini çarptıktan sonra devrildi. Depolarında mazot ve benzin bulunan tanker yaklaşık 5 metre sürüklendikten sonra durabildi. Kazada sürücü hafif şekilde yaralanırken olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevkedildi. Tankerin depolarından sızan mazot ve benzin çevrede kısa süreliğine panik yarattı.

Editör: TE Bilisim