TEOG tercih sonuçları için geri sayım başladı. Daha önce MEB tarafından açıklanan TEOG tercih takvimine göre TEOG tercihlerinin bugün açıklanması gerekiyordu. Ancak darbe girişimi nedeniyle sonuçların açıklanması da ertelendi.

Merakla beklenen 2016 TEOG yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Heyecanlı bekleyiş için artık çok az bir zaman kaldı. 15-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında TEOGtercihlerini yapan öğrenciler, arama motoru Google'da "TEOG tercihleri ne zaman açıklanacak?"sorgusu ile her gün milyonlarca arama yapıyolar. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos’ta sona erecek yerleştirme sonuçlarının ilan tarihi 12 Ağustos’a çekildi.

 

 

TEOG TERCİH SONUÇLARI NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos’ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1’inci nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, 2’nci nakil başvuruları 22-26 Ağustos´ta, 3’üncü nakil başvuruları 29 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

 

 

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN AÇIKLAMA

YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 12 Ağustos 2016 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

 

TEOG TERCİHLERİ 29 TEMMUZ'DA TAMAMLANDI

Ortaokuldan liseye geçişte baz alınan TEOG tercih işlemleri 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacağı kararlaştırılmış, 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişiminin ardından yaşananlardan dolayı MEB, TEOG tercih süresini 25 Temmuz'dan 29 Temmuz'a kadar uzatmıştı.

Editör: TE Bilisim