Kamuoyunun gündeminde düşmeyen ve torba yasa ile birlikte yeni düzenlemeye gidilen trafik sigortasında fiyatlar inecek.

Torba yasa ile trafik sigortasında iki önemli iyileştirme yapıldığının altını çizen Ülken, bu ileriye dönük iyileştirmelerin fiyatlara yansıyacağını ifade ederek, “Şu andaki fiyatlar koşullar farklıyken hazırlanan tarifelerden oluşuyor. Koşullar değiştiğinde tarifeleri de değiştireceğiz” dedi. Ülken torba yasa ile trafik sigortasında kusurlu sürücülere tazminat ödenmesinin önünün kesildiğini ayrıca tazminatın da Hazine Genel Şartları’na göre hesaplanacağını kaydederek “Bu düzenlemelerden dolayı branş para kazanmaya başlayacak. Bu ise beraberinde rekabeti getirecek” diye konuştu.

 

REKABET FİYATLARI ETKİLİYOR

Ülken, kasko sigortasında 2 yıldır fiyatların artmadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Bu durum rakebet dolayısıyla gerçekleşti. Kaskoda fiyatlar 2 yıl öncesinden iyi ayarlandığını, bu nedenle rekabet için fiyatı aşağı çekme veya artırmama olanağı var. Trafik sigortasında da benzer süreci bekliyorum.

 

 

Trafik sigortasında son 1 yılda sigorta şirketlerinin vatandaştan haksız kazanç sağlayan şirketler durumuna düştüğünü gördüklerini belirten Ülken, “Aslında bu doğru değil. Sigorta şirketleri yıllardır diğer branşlarda bizi tercih etmelerini sağlamak için trafik sigorta primini rekabetçi tutuyordu. Bunun üstüne bir de yargıdan belirsizlik yaratacak, tazminat ödemelerinde fiyatları önemli ölçüde artıracak kararlar gelince zararlar katlandı” dedi.

 

Sigorta şirketlerinin hesaplarının en ince ayrıntısına kadar denetlendiğinin altını çizen Ülken, son olarak asgari ücretin 1.300 lira olmasıyla ödenen tazminatların sadece Anadolu Sigorta’ya etkisinin 150 milyon lirayı bulduğunu söyledi. Ülken, trafik sigortasında doğrudan tazmin sistemi ile zarar gören kişilerin hasarlarını sigortanın yapıldığı sigorta şirketi tarafından yaptırılacağını, bunun da kaliteyi artıracağını dile getirdi. Ülken diğer yandan sigorta şirketlerinin sağlık sigortasında ve tamamlayıcı sağlık sigortasında da önemli yasal düzenlemeler beklediğini ifade etti.


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim