Trafik sigortası primlerinde son durum Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek zorunlu trafik sigortasıyla ilgili açıklama yaptı. Şimşek, " Gerekli yasal düzenleme yapıldı, ikincisi devrede. Fiyatlar eskisinden daha az" dedi.

Şimşek, TRT Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye'nin şu andaki en büyük dar boğazının tasarruf açığı, cari açık olduğunu ifade eden Şimşek, önümüzdeki dönemde dışarıdan sağlanan kaynakla yatırım yapmanın sürdürülebilir olmadığını, bu nedenle tasarrufların artırılması gerektiğini vurguladı.

 

TRAFİK SİGORTASINDA FİYATLAR İNİYOR

Şimşek, son 12 ayda 900 bin kişinin iş gücü piyasasına geldiğini, bunların 800 binine iş bulunduğunu bildirdi. Küresel krizden bu yana Türkiye'de 7 milyonun üzerinde vatandaşa iş bulunduğuna dikkati çeken Şimşek, bunun büyük bir başarı olduğuna vurgu yaptı. Türkiye'nin istihdam artışında, dünyada ilk 3'te yer aldığına işaret eden Şimşek, "İşsizlik oranını bu seviyelerde tutmak Türkiye için bir başarıdır" diye konuştu.

 

 

Zorunlu trafik sigortalarıyla ilgili gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığını ve ikincil düzenlemenin devreye girdiğine de değinen Şimşek, fiyatların eskiye göre inmeye başladığını söyledi.

Editör: TE Bilisim