Türk Silahlı Kuvvetleri Kilis'te konuşlu obüslerle, Suriye'nin Azez ilçesi yakınlarında birkaç gün önce PYD'nin denetimi ele geçirdiği Miniğ Havaalanı çevresindeki bölgelere top atışı yaptı.

Kilis'te saat 17.00'den itibaren sınır hattında konuşlu obüs toplarıyla Türkiye sınırına 13 kilometre uzaklıkta olan ve birkaç gün önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)'ndan PYD denetimine geçen Miniğ Havaalanının bulunduğu bölgeye atış yapıldı. 
PYD'nin silahlı kanadı YPG mevzilerinin bulunduğu belirtilen Maranaz Köyü yakınlarına yönelik gerçekleştirilen top atışlarının sesleri Türkiye tarafından da duyuldu.

 

İKİ GÜN ÖNCE YPG ELE GEÇİRMİŞTİ
Suriye’deki savaşın kaderini belirleyecek olan Halep cephesinde terör örgütü PKK bağlantılı YPG iki gün önce stratejik Miniğ Hava Üssü’nü ele geçirmişti. YPG'nin sonrasında Türkiye sınırında bulunan ve muhaliflerin can damarı olarak bilinen Azez kasabasına operasyon başlattığı biliniyordu.
 

RESMİ AÇIKLAMA DA GELDİ...

Askeri Kaynaklardan, PYD'ye karşı TSK tarafından başlatılan top atışı ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada Bugün Türkiye'nin angajman kurallarının 2 defa ihlal edildiği belirtildi. Verilen bilgiye göre Hatay'ın Çalıboğaz'ı ilçesinde yaşandığını ve saat 14.55'te gerçekleştiği belirtildi. Paylaşılan bilgide şu ifadeler yer aldı:"PYD, Azez'in Güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden üs bölgemize ateş açtı. Angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşılık verildi."

 

MİNİĞ NEDEN ÖNEMLİ?
Ana omurgasını PYD'nin askeri kanadı YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, Azez ile Tel Rıfat arasındaki Miniğ Hava Üssü'nü geçtiğimiz günlerde ılımlı muhaliflerden aldı. Bu da Halep kırsalında muhaliflerin kalesi niteliğindeki Tel Rıfat ile Türkiye arasındaki bağlantının kopması anlamına geliyor. Türkiye, PYD’yi, PKK'nın Suriye kolu olarak kabul ediyor. Bu teze karşı çıkan ABD ve Rusya ise PYD’ye yardım ediyor. Rusya’nın bölgede hava operasyonlarıyla desteklediği Suriye rejimi, ılımlı muhaliflerin Türkiye ile bağlantısını kesmeye çalıştığını açıklamıştı. 

Editör: TE Bilisim