Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan yeni proje ile ülke genelinde toplu taşımada tek kart sistemine geçilmesi hedefleniyor.  Peki bu kart bütün illerdeki otobüs, metro, metrobüs, vapur gibi araçlarda geçerli olacak mı?

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uzun süredir Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi projesi üzerinde çalışıyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı bu projede en çok dikkat çeken konulardan birisi ise ülke genelinde tek kartla toplu ulaşımının yapılabilecek olması. Eğer üzerinde çalışılan bu proje uygulamaya konulursa vatandaşlar tek bir kart ile Türkiye genelinde tüm toplu taşıma araçlarına binebilecek.

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uzun süredir Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi projesinin tüm alanlarında yerli yazılım kullanılması hedefleniyor. Bakanlık tarafından geliştirilen proje ile trafik cezalarının MOBESE kameralarından yazılması da hedefleniyor. Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi projesinin ne zaman uygulmaya konulacağı konusu ise henüz netlik kazanmış değil.


Kaynak - Mymemur

Editör: TE Bilisim