Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 5 partinin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun iftar daveti vereceği günde  iftar programı oluşturduğu iddiasına kısa ve net cevap verdi. Karaloğlu açıklamasında, programların Ramazan ayı başlamadan yapıldığını duyurdu.

MHP ve CHP il başkanlarının açıklamalarına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yanıt verdi. Karaloğlu, hesabından bölümler halinde şu açıklamayı yaptı:

"12 Temmuz'daki Bursa Valiliği İftarı ve Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu onuruna verilecek iftar hakkında spekülasyonlar yapılmaktadır.

Birkaç cümleyle, söz konusu asılsız iddiaya cevap vermekte fayda görüyorum. Devlet bugünkü iftar sofrasında, yarınki iftar programını yapmaz. Bu programlar, daha Ramazan'ın başında yapılır. 12 Temmuz 2014 günü yapılacak Valilik İftarı da, Ramazan başında programlanmış bir teamül, bir gelenektir.

Sayın İhsanoğlu onuruna düzenlenen iftardan haberdar olmamız, iftarımızı buna göre programlamamız söz konusu değildir.

 'Böyle bir davete nispet yapmak', 'iftar sofralarını yarıştırmak', 'katılımı engellemek' ithamları, dedikodudur yakışıksız iddialardır.

12 Temmuz'da, Valiliğimiz, Büyükşehir B Sivil Toplum Kuruluşları onlarca iftar sofrası kuracaktır. Bu iftar sofrası bunlardan biridir.

 Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu onuruna verilecek iftarda da bütün iftar sofraları gibi azizdir. Allah, kuranların niyetlerini kabul etsin. Mübarek Ramazan ayında; huzur, bereket, kardeşlik arayan insanlarımızı, asılsız iddialarla yanlış yönlendirmeye çalışanları kınıyorum.

Bu vesileyle, ülkemize, İslam Alemine ve tüm insanlığa, huzur, sükun, kardeşlik niyaz ediyorum. Şerler def olsun. Hayırlar olsun."

Editör: TE Bilisim