İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu sabah 07.30'da başlayanTaksim müdahalesinin ardından kameralar karşısına geçti. Gezi Parkı eylemcilerine teşekkür eden Vali Mutlu eylemcilere ılımlı mesajlar verdi. Kapımız herekese açık diyen Mutlu, ''Gezi Parkı'na gidebiliriz. O gençlerle farklı şekillerde temaslarımızı sürdürüyoruz. Bugün de iyi duruş sergilemişlerdir tekrar teşekkür etmek istiyorum. Kendilerini eylemci gruplardan ayırmışlardır. Polisimizin yaptığı çalışmaya katkı sunmuşlardır.Bizim insanımızla bu manada her ortamda görüşmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.'' dedi. İşte Vali Mutlu'nun konuşmasından satır başları;


MÜDAHALENİN AMACINI AÇIKLADI

Atatürk Heykeli ve AKM üzerinde asılı olan pankart, döviz, resimleri kaldırılmasına yönelik ve sadece bu amaç için emniyet birimlerimiz çalışma yapmıştır. Bu çalışmanın hedefiTaksim Meydanı'na çıkıldığı andan itibaren kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu paylaşımlarda da söylendiği gibi kesinlikle Gezi Parkı ile ilgili orada bulunan insanlara yönelik herhangi bir müdahalenin olmayacağı Taksim'e yönelikte bir müdahale olmayacağını ifade ettik. Gayretlerimizi yoğun şekilde sürdürdük. Bu çalışmalar yapılırken emniyet mensupları ile bazı grupların  çatıştıklarını gördük. Bu gruplara gerekli müdahale yapıldı. Bu grupların amaçlamış oldukları çatışma ortamına fırsat verilmedi. Taksim ve çervesinde sakin bekleyiş içerisinde kontrollü duruşumuzu muhafaza ediyoruz. Taksim'de alan legal ya da illegal kuruluşun reklam panosu haline dönüştürülmüştür. Bu İstanbul'un imajnına sıkıntı yaratmaktaydı. Bu görüntüyü normalleştirmek amacı ile yaptığımız çalışma tamamlanmıştır. Gezi Parkı'na yönelik müdahalelimizin olmayacğını söylemek istiyorum. 

 

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gezi Parkı'ndaki kalan gençlerin çatışma ortamına çekilmek istenen sözlere gençlerin itibar etmemiş olması ve Gezi Parkı dışına çıkmamaları  o gruplara prim vermemelerini değerli buluyoruz. Polisimize yardımcı olan tutumları için onlara teşekkür ediyorum. Bu duyuralılığı gerek o gençlerimiz gerek yurttaşlarımız açısında sürdürülmesi önem arz etmekteidr.

 

GRUPLAR POLİSE KARŞI DİRENİŞİ ÖRGÜTLÜYOR

Süreç böyle ilerlerse bundan sonraki tablonun İstanbul açısından rahatlatıcı süreç olacağı mümkündür. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışacak gruplar tahrikleri sürdürecektir. Kullandıkları sis bombaları, molotoflar vasıtası ile özellikle polisin aşırı gaz kullandığı imajı yaratarak polise karşı direnişi örgütmek amacı olduğunu biliyoruz. 

 

CİDDİ YARALI OLMAMIŞTIR

Çatışmalarda ciddi yaralılar olmamıştır. Şiddet uygulayanlara karşı gözaltı işlemi yapıldı. Marjinal grupların kendi aralarında haberleşmek için telsizleri temin ettiklerini görüyorsunuz. Mücadele ettiğimiz gruplarının amaçlarının ne olduğu kamuoyuna yansımaktadır.

 

EYLEMİN AMACI 'BENİM BAŞIM VAR' DİYENLERE KARŞI

Benim sözüm var diyenlerin ötesinde benim talesizim, benim taşım, benim eylemin var diyenlere karşı duruşumuz vardır. Eylem onlara karşıdır. Bu görüntüler ibretlik pozlardır.

 

SOSYAL MEDYA PROVOKATİF AMAÇLI KULLANILIYOR

Bizim çok güzel halk tabirlerimiz var. Bunlardan biri uydur uydur yaz tabiridir. Bizim algı yönetimi dediğimiz konuda zihinlerimizi bu tür yalan haberlere karıştıran her türlü algıya karşı bu polisin halkın iyiliği için olduğunu unutmayacağız. Uydur uydur yaz politikalarına karşı sosyal medya üzerinden de dikkat etmenizi istiyorum. Sosyal medya provokatif amaçlı kullanılıyor.  Elinde telsiz ve silahla görüntü verenlere karşı çalışmalarımız olacak.

 

GEZİ EYLEMCİLERİ İLE GÖRÜŞEBİLİRİZ

Gezi Parkı'na gidebiliriz. O gençlerle farklı şekillerde temaslarımızı sürdürüyoruz. Bugün de iyi duruş sergilemişlerdir tekrar teşekkür etmek istiyorum. Kendilerini eylemci gruplardan ayırmışlardır. Polismizin yaptığı çalışmaya katkı sunmuşlardır. Tweetlerimde olduğu gibi davranmışlardır. Uygun zamanda görüşmeyi belki onların bize ziyareti ile görüşme sağlayabiliriz. Yeni diyaloglara ihtiyaç vardır. Bizim insanımızla bu manada her ortamda görüşmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

 

HERKESE KAPIMIZ AÇIK

Gazeteci arkadaşlarımızı önemsiyoruz.Bizim yanımızda görev yapmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Biz basınımızın alanda çalışma ile ilgili kolaylıkları sürdüreceğiz. Biz işimiz gereği diyaloglarımızı tüm kesimlerle sürdürüyoruz. Herkese kapımızı açık tutuyoruz. Önemli olan ülkemizde huzurlu ortamı güçlendirmek. Buna katkı sağlayacak işbirliğini herkesle birlikte sürdürürürüz. Çeşitli siyasi parti temsilcileri ile de görüşüyoruz. Herhangi bir kopukluk eksiklik yoktur.

 

TAKSİM'E MÜDAHALEDEN SON BİLGİLER

Polis ekipleri, marjinal örgütlerin pankartlarını kaldırmak için saat 07.30 sıralarında TaksimMeydanı'na girdi.

Editör: TE Bilisim