PKK'nın silah zoruyla kaçırıp Kandil kampına götürdüğü 1 kaymakam, 1astsubay, 2 uzman çavuş, 1 polis ve 3 er serbest bırakıldı.

Son dakikaSerbest bırakılan kamu görevlileri, Habur Sınır Kapısı'nın karşısındaki Irak Halil İbrahim Sınır Kapısı'na ulaştı.

PKK'nın elindeki kamu görevlilerini teslim almak için Irak'a giden heyet, Zaho Vadisi Amediye yakınlarında PKK'lılarla görüşme yaptıktan sonra 8 kamu görevlisinin bulunduğu alana gitti.

 

 

PKK tarafından kaçırılan kamu görevlileri heyete teslim edildi. Kamu görevlilerinin Zaho'da aileleri ile görüştükten sonra Habur'dan ülkeye giriş yapacağı bildirildi.


KAMU GÖREVLİLERİNİN İLK SÖZLERİ

 

Kaymakam Kenan Erenoğlu: Gelirken farklı bir süreç başlamıştı, giderken farklı bir süreç başladı. Hoş bir süreçteyiz. Olumlu gittiğini gözlemlediğimiz bir süreçteyiz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bizimle birlikte kritik bir süreç başlamıştı. Şimdi daha hoş bir hava ile ayrılıyoruz. Aileme kavuşacağım için mutluyum.

Astsubay Abdullah Söpçeler: Ailemle buluşacağım için mutluyum. Sonuçta yaşanması gereken yaşandı. Herkes için hayırlı olsun.

Polis memuru Nadir Özgen: Sürecin iyi olmasını bekliyorum. Süreç için hayırlı olmasını diliyorum. Gelişmeleri radyoda dinledik. Süreç inşallah iyi olur.

Er Hadi Gizli: Uzun bir süre oldu. Hayırlı olmasını diliyorum

Er Ramazan Başaran: Süreç inşallah iyi olur.

Er Reşat Çeçen: Dilerim barış olur.

Uzman çavuş Kemal Ekinci: Süreç güzel işliyor. Hayırlısı olsun. Doğmamış bir çocuğum vardı inşallah onu göreceğim. Aileme kavuşacağım için mutluyum.

Uzman çavuş Zihni Koç: Ben de diğer arkadaşlarım gibi mutluyum.

 

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN İLK AÇIKLAMA

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, serbest bırakılan kamu görevlileri ile ilgili olarak,"Vatandaşlarımızın sağ salim dönmeleri sevindirici" açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, ''Geçmişten ders alınmalı, silahlar bırakılmalı, silahlar bırakılırsa reformlar da kolay olur.'' dedi.

 

ARINÇ'TAN KAMU GÖREVLİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kamu görevlilerinin serbest bırakılmasından mutluluk duyduğunu, herşeyin planlandığı gibi gerçekleştiğini belirtirken teslimatta gecikme olduğu yönündeki ifadelere de değinerek "bunun iletişim kopukluğundan kaynaklandığını söyledi.

Arınç, İçişleri Bakanı Güler'in açıklamalarının kendi sözleri ile çelişmediğini,gazetede çıkan haberlerin doğru olmadığı yönünde olduğunu söyledi.


Editör: TE Bilisim