Hükümet FETÖ ile mücadele sürecinde hata sonucu kapatılan kurumlar ile yanlışlıkla kara listeye alınan kişilerle ilgili sorunu aşmaya çalışıyor.

Bu konuda bakan ve AK Parti milletvekillerine çok sayıda şikayet ulaştığı öğrenildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Bank Asya’da 100 lira hesabı olana bile işlem yapılıyor. Adam yıllar önce kredi kullanmış, küsuratını almamış” bilgisini veren bir bakana, “Önceliğimiz bilgi ve belge olacak. O da yetmez vicdanınızın sesini dinleyin” dediği belirtildi.

 

 KHK İLE MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK

Edinilen bilgiye göre, son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, partinin yetkili kurullarının toplantısında, OHAL mağdurları konusu gündeme geldi. FETÖ suçlamasıyla haklarında işlem yapılan kurumu ve kişiler arasında, bu yapıyla ilişkisi olmayanların ayıklanması gerektiği dile getirildi. Toplantılarda, isim benzerlikleri nedeniyle kapatılan bazı dernek, vakıf ve okulların son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yeniden açılacağı bunların sayısının 10’u bulduğu belirtildi. Toplantılarda, FETÖ ayıklaması yapılırken, bilgi ve belgenin yanı sıra ihbarlarında dikkate alındığı dile getirilince, bazı bakanlar yanlış uygulamalarla ilgili örnekler verdi.

 

 

İLGİNÇ ÖRNEKLER

Bir bakan, “Bazı üniversitelerde örneğini yaşadık. Bir rektör birini ihbar ediyor, FETÖ’cü diye. Araştırıp bakıyorsunuz, üniversitede rektörlük için yarıştığı rakibi çıkıyor. Adamın cemaatle hiçbir ilgisi yok. Bank Asya hesaplarında listeye baktık. 100 lira hesabı olan 5 lira-10 lira hesabı olan isimler var. Araştırdığımızda bunların yıllar önce bankadan kredi kullandığı, hesabı kapatmadığı, küsuratın orada kaldığını öğreniyoruz. Hesabı olan herkese FETÖ’cü diyemezsiniz.” Başbakan Yıldırım, konu gündeme gelince, özellikle rektörler ve akademisyenlerin yeniden gözden geçirilmesini istedi. Yıldırım, bu konuda KHK’larla ilgili koordinasyon görevini yürüten Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a talimat verdi. YÖK’ten gelen listelerin iki bakanlığın organizasyonunda bir kez daha değerlendirilmesini istedi. Yıldırım, “Önceliğimiz bilgi ve belge olacak. O da 
yetmez vicdanınını sesini dinleyin. Şüpheleri ortadan kaldıralım” dedi.

Editör: TE Bilisim