Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Orman Çiftliği'nde inşa edilen yeni cumhurbaşkanlığı binasının adını koydu. Davutoğlu, TRT'deki canlı yayında 150 dönüm arazi üzerinde inşa edilen bina için "Ak Saray" ifadesini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, TRT'de "Yeni Türkiye"nin detaylarını anlattı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Davutoğlu, Söğütözü'nde 150 dönüm arazi üzerinde yapımı devam eden cumhurbaşkanlığı binası için "Aksaray" ifadesi kullandı. Davutoğlu yeni birayla ilgili şöyle konuştu:

ÇANKAYA-AKSARAY KARŞILAŞTIRMASI YAPILMAMALI

"Vatandaşın özne oldu yeni Türkiye'de böyle semboller yer almaz. Yani bu ister Çankaya olsun ister yeni Aksaray karşılaştırmaları etrafında söyledim."


ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi yeni ikamet adresiyle ilgili açıklama yapmış, bir süre daha Keçiören'deki konutunda kalacağını daha sonra da Abdullah Gül'ün boşaltacağı Dışişleri Konutu'na geçeceğini açıklamıştı. Buna göre Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılan binanın cumhurbaşkanlığı olarak kullanılacak, Çankaya Köşkü ise başbakanlık binası olarak kullanılacak.

Editör: TE Bilisim