Hükümet Sözcüsü Nurettin Canikli'nin Bakanlar Kurulu gündemine ilişkin açıklamalarının detayları şöyle:

Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik kapsamlı bir çalışma sunuldu. Toplantı da tarım sektörü detaylı bir şekilde ele alındı. Arazi tapulaştırılmasına yönelik kanun teklifi Meclis'e gelecek. Bu çerçeve de ekilemeyen arazilerin devlet tarafından kiraya verilmesi şeklinde bir imkan sağlanmaya çalışılıyor. Yine meraların işgal edilmesi önemli bir sorundur, cezalar arttırılacaktır. Başka ülkelerde verimli arazi kiralanması için de çalışmalar yürütülecektir. Bütçede tarıma verilen destek sürekli artmaktadır.

 

NİTRATLI GÜBRE SATIŞI YASAK

- Yılda 1,5 ton nitratlı gübre kullanılmaktadır. 280 bin ton gübre bloke edilmiştir, satışı yasaklanmıştır. 2017 şubat ayına kadar nitratlı gübrenin takibi için çalışmalar yürütülecek sonrasında takipli olarak serbest bırakılcaktır.
- Gıdada uygulanan cezalar arttırılacak .

 

ET İTHALİ

Et ve Süt Kurumu 15 bin ton et ithalatı için çalışma yapıyor. İlk defa mart ayında süt üreticilierinin mağdur edilmemesi için alımlar yapıldı. Bu alımlar devam edecek.

 

FAİZSİZ FİNANS

Faizsiz finan ürünlerinin yaygınlaştırılması için engeller kalkacak.

 

TURKUAZ KART

Nitelikli yabancılara ülkemizde çalışma izni sağlayan Turkuaz Kart verilecek.

 

52 YILLIK UYGULAMA KALDIRILIYOR

Sözleşmelerde sadece bir nüsha üzerinden damga vergisi ve noter harcı alınacaktır. Bu 52 yıldır devam eden bir uygulama… 52 yıl sonra böyle bir düzenlemenin yapılması son derece önemlidir.

 

ALMANYA İNCİRLİK ÜSSÜ'NÜ İSTEDİ

Almanya'nın İncirlik Üssü ile ilgili talebi için karar verilmedi. Almanya'nın İncirlik Üssü'yle ilgili talebi doğru ancak gerisi spekülasyon.

 

ERDOĞAN'IN DİPLOMASI ERİŞİM YASAĞI VAR MI?

Sayın Cumhurbaşkanı'nın diploması sayısız kez kamuoyuyla paylaşıldı. Bu konuda en ufak bir tereddüt yok. Daha önce bu çalışmalar yapıldı. Burada tüm gerçeklere rağmen bu tartışmalar kasıtlıdır ve ahlaki değildir.

 

TRT'DEKİ İFTAR PROGRAMI

Sadece bir haber olarak kulağımaz geldi TRT'deki haber. Suç unsuru içeriyorsa savcılar, hakimler gerekini yapar. Eğer TCK'ya göre suç unsuru içeriyorsa gerekli karar verirler.

 

ATALAY FİLİZ'İN YAKALANMASI

Soruşturma açıldı gereken yapılacak.

 

Editör: TE Bilisim