Başbakan Binali Yıldırım, Gölbaşı'nda Vilayetler Evi'nde Valiler Toplantısı'nda 81 ilin valisine seslendi.

Başbakan Yıldırım 81 ilin valiisini ağırladı. Yıldırım valilere çeşitli talimatlar verdi ve bazı konularda uyarıda bulundu. Türkiye sınırında alınan önlemlerle ilgili konuşan Yıldırım bu konuda valilere kesin talimat verdi. İşte o konuşmadan satır başları:

 

ANINDA KARŞILIK VERİLECEK

Hiçbir mazeretimiz olmayacak valilerimize açık söylüyorum. Hudur dışında her geçiş düşman geçişidir. Anında karşılık verilecek ve gereği yapılacak.

 

ENSELERİNDE OLACAĞIZ

Bu konu çok nettir. Yaz, kış, gece ve gündüz onların enselerinde olacağız. Bu bizim bütün projelerimizi sekteye uğratıyor ve hedeflerimizi saptırıyor. Çukurca'da 25 yıldır girilmeyen yere girildi. Örgütün en önemli ismi öldürüldü. 

 

BU KONUDA ÇEKİNGEN DAVRANMAYIN!

KHK'da Doğu ve Güneydoğu'da teröre destek veren belediyelerle ilgili düzenleme yapıldı. Bu konuda çekingen, ürkek davranmayın. Devletin kaynağı kurşun olarak dönmesin.

 

ATILACAK ADIMLARI TAKİP EDİN!

23 ili ilgilendiren kalkınma, istihdam ve reform paketi açıklandı. Bu bölgede 5 cazibe merkezi kurulacak. Bu pakette atılacak adımları takip edin. Bu faaliyetler sizin sorumluluğunuz altında gerçekleşecek.

Buradan Cumhurbaşkanımıza gideceksiniz. Eminim size bir çok önerisi talimatı olacak. Vatandaşa en yakın duran, vatandaşın her türlü derdi ile ilgilenen mahalli yönetimlerdir. Biz buradan gördüğümüzün sizin gördüğünüzle aynı olmadığını biliyorum. Biz Ankara'da bazı şeyleri yazıyoruz, çiziyoruz, talimatları gönderiyoruz.

 

SUÇU ANKARA'YA ATMAK DOĞRU DEĞİL

Ama oradaki her şeyin çiçek gibi olmadığını biliyoruz, oralara gittiğimizde sorunları görüyoruz. merkez teşkilatların saha neler olup bittiğini sürekli izlemesi gerek. Burada bütün suçu Ankara'ya atmak doğru değil.

 

 

HATA YAPIN AMA HAİNLİK YAPMAYIN!

Sahadaki uygulama hiçbir zaman masadaki projeyle aynı olmaz. Milletin işini görüyorsanız, hata yapın ama hainlik yapmayın.Sahadaki hiçbir iş hata olmadan yapılamaz. Törenlere giderken seçici olun çünkü işler aksıyor. 15 Temmuz'da hain bir darbe girişmiyle karşı karşıya kaldık.

 

TERÖRE İZİN VERMEYİN!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşu ve milletin demokrasiye sadıklılığıyla bu belayı defettik. Türkiye'nin yıllardır başını ağrıtan PKK terörü yine iş başında. Türkiye'nin PKK ve FETÖ gibi 2 önemli konusu var. Terörün tek bir gündem olarak devam etmesine izin vermeyin. Eğer izin verirsek bilerek veya bilmeyerek teröre yardım etmiş oluruz.

 

SORUŞTURMALARDA 17/25 ARALIK TARİHİ BAZ ALINIYOR

FETÖ darbe girimişimiyle açığa alınan çok sayıda kamu çalışanı var. Kamu da ciddi sayılabilecek bir tasfiye süreç var. Bu tasfiye sürecinde dikkatli davranılmadığı ve kurunun yanında yaşında yandığı söylentileri var. Biz hep söyledik, intikam duygusu ile değil, adaletle hareket edeceğiz dedik. Buna valiler de savcılar da dahil. Soruşturma 17/25 Aralık'ı baz alarak gerçekleştiriliyor. Bu tarihten sonra devletle bilek güreş yapanlar masum görülemez.

 

'HAKSIZLIĞA UĞRAYANLAR İÇİN KRİZ MERKEZİ KURULACAK'

Tüm illerde bir kriz merkezi oluşturulacak. Kendisine haksızlık yapıldığını söyleyenlerin şikayetleri bir birim vasıtasıyla toplanacak.Valiler olarak siz yönettiğiniz şehitdeki herşeyden sorumlusunuz. İşiniz sadece güvenlik değil, yerel baza ekonominin canlandırılması da görevleriniz arasındadır.

Editör: TE Bilisim