Başbakanlık genelgesiyle yıllık izinleri iptal edilen Devlet memuru ve diğer kamu çalışanlarından Hacca gidecekler için ayrıcalık tanındı. 18 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan 2016/16 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle tüm yıllık izinlerin ikinci bir emre kadar iptal edildiği bildirilmişti. Kamuoyunda izinlerin iptal edilmesi nedeniyle Hacca gidecek kamu personelin mağdur olacağı yönünde çıkan haberler üzerine Başbakanlıktan bu konuda açıklama geldi.

Başbakanlık Personel Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından 28 Temmuz 2016 tarihinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bu konuda yazı gönderildi. Gönderilen yazıya göre, Hac farizasını yerine getirecek Devlet memurları ve diğer kamu personelleri, durumlarını belgelemeleri kaydıyla, Hac süresince izin kullanabilecekler. İlk Hac kafilesinin 4 Ağustos 2016 tarihinde yola çıkacak olması nedeniyle bu konuda gösterilen duyarlılıktan dolayı yetkililere Hacı adayları adına teşekkür ediyoruz.

Yıllık izinlerin iptal edildiği 18 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan 2016/16 sayılı Başbakanlık Genelgesinde bu konu dışında bir değişiklik yapılmamış olup, dolayısıyla yıllık izinler ikinci bir emre kadar kapalı olacaktır. 

Editör: TE Bilisim