Türkiye Kupası'nda 4. eleme turu maçları yarın, 6 Aralık Çarşamba ve 7 Aralık Perşembe günü oynanacak. Bu kapsamda Vanspor, Kayserispor ile yapacağı kupa maçı için Ankara’dan Kayseri’ye gitmek üzere yola çıktı. Ancak Vanspor takım otobüsü Kırıkkale girişinde trafik denetim ekipleri tarafından çevrilerek cezai işlem uygulandı.

TÜRKİYE’DE BU UYGULAMA İLK DEFA VANSPOR’A YAPILDI

Türkiye'de ilk defa bir takım otobüsü olarak Vanspor Otobüsüne ceza yazılırken ceza sebebi ise otobüste çakar bulunması ve plakasının görünür olmaması olarak belirtildi. Şimdiye kadar onlarca deplasmana giden ve yüzlerce kez polis kontrolü noktasından sorunsuzca geçen takım otobüsüne yapılan bu muamele çifte standart olarak yorumlandı ve tepki topladı.

İşte o tepkilerden bazıları:

Şehrivan TV moderatörü ve spor yazarı Kubilay Önay, Vanspor’a karşı yapılan bu uygulamaya sert tepki gösterdi. Önay açıklamasında;

'Sahipsiz memleket!

Ziraat Kupası maçı İçin Vanspor otobüsü Kırıkkale’de trafik ekibinin keyfi tutumuyla karşı karşıya kalarak yaklaşık 1.5 saat bekletilerek otobüsteki çakar lambadan dolayı ceza yazılarak bırakılmıştır.

Dursun Özbek, Galatasaray Başkanlığa aday olacak mı? Dursun Özbek, Galatasaray Başkanlığa aday olacak mı?

İçişleri Bakanlığının 'Kimler Çakar Lamba Kullanabilir' genelgesinde futbol ve spor kulüplerinin otobüsleri de yer almaktadır.' Dedi.

Vanspor Org Sayfası:

'Bu keyfi uygulamanın faşizan bir yaklaşım olduğu aşikardır!

Takımımıza ve Doğu takımlarına yapılan bu çifte standartı kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz!' ifadelerine yer verdi.

Gölkentliler Taraftar Grubu:

'Türkiye tarihinde yazılmış en absürt trafik cezası!

Kulübümüzün otobüsünün ülkenin dört bir tarafında aynı şekilde gezmesinde hiç bir problem yokken, Türkiye'nin 4 büyük takımları dahil birçok futbol takımında bulunmasına rağmen Kırklareli emniyetinde neden sorun edilmiştir cevabını merakla bekliyoruz'

Vanlife sosyal medya kullanıcısı:

Yarın oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Kayserispor - Vanspor maçı öncesi şehre giden Vanspor FK kafilesinin olduğu takım otobüsü Kırıkkale'de durdurularak ceza yazıldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ