Türkiye'yi şiddetli fırtına vurdu. Felaket en büyük gücüyle Zonguldak ve Batman'da hissedilirken  şiddetli yağmur ve rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Yerlikaya, felaketlerde toplamda 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, Zonguldak'ta batan gemide kaybolan 11 denizcinin ise arandığını söyledi.

Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'da fırtına

Diyarbakır ve Batman'da sel yaşanırken Zonguldak'ta fırtına nedeniyle askeri mendireğe çarpan gemi battı. Bu kapsamda Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'da fırtına ve sel nedeniyle can kayıpları yaşandı. Zonguldak'ta incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşananlar konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Toplam 9 kişi hayatını kaybetti

Yerlikaya, felaketlerde toplamda 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, Zonguldak'ta batan gemide kaybolan 11 denizcinin ise arandığını söyledi.

Bakan Ali Yerlikaya duyurdu: Van ve 18 ilde dev operasyon! Bakan Ali Yerlikaya duyurdu: Van ve 18 ilde dev operasyon!

Yerlikaya şu şekilde konuştu:

Zonguldak Karadeniz Ereğli'mize maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Batman'da maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bir vatandaşımız da Diyarbakır Hani'de sele kapılarak hayatını kaybetti.

Bulunan 1 mürettebatımızla birlikte sel ve olumsuz hava şartları nedeniyle toplam 9 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti.

Editör: Necmettin Dursun