Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte tarım ve üretimi desteklerken bozkırda yeşilin hikâyesini de yazmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve gelmesinin ardından yeniden kullanıma kazandırılan Gölbaşı ilçesi Karaoğlan Mahallesi’ndeki atıl araziye kurulan BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı açılış için gün sayıyor.

3,5 milyon metrekarelik alan

Ankara’nın vizyon projesi olan ve her hafta on binlerce vatandaşı ağırlayacak BAKAP, 3,5 milyon metrekarelik alana kuruldu.

Bozkırda yeşilin hikâyesinin yazıldığı BAKAP’ta; 24 bin 500 süs bitkisi, 2 milyon 200 bin peyzaj bitkisi, 160 bin metrekare çim alan, 10 bin metrekare peyzaj alanı ve 3 adet biyolojik gölet bulunuyor.

Dikey ve topraksız tarım alanı

O ilde 'müstehcenlik' operasyonu: 1 gözaltı O ilde 'müstehcenlik' operasyonu: 1 gözaltı

Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı’nda ayrıca, 30 metrekarelik Dikey Topraksız Bitki Büyütme Ünitesi ile çiftçi, üretici ve yatırımcıların değişen iklimsel parametrelere bağlı kalmadan daha az su ve kimyasal bitki besleyici kullanımı ile daha çevreci ve son teknolojiye bağlı yetiştiricilik yapabilmesi için çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Kaynak: T24