Ak Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı da olan ve aday adaylığı sürecinde de sık sık kentin imarı, depremselliği ve kuraklığını çözümleriyle birlikte gündeme getiren Faruk Görünüş, yaptığı son açıklamada Van’ı heyelan konusunda uyardı.

Görünüş yaptığı açıklamada, “Kurak devrelerde killi topraklar kurur ve kıvrılıp çatlar. Bunun sonucunda toprakta yarıklar açılır, büyür ve toprağın kohezyonu zayıflar. Su yarıklardan killi taşların içine nüfuz ederek heyelan meydana getirir. Bunun bilimsel açıklaması böyledir.” İfadelerini kullandı.

Bitlis-Baykan karayolunda heyelan

Van'da öğrencilere sağlık taraması yapıldı Van'da öğrencilere sağlık taraması yapıldı

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARA DİKKAT!

Görünüş açıklamasının devamında önümüzdeki yıllara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Van - Bitlis karayolunda meydan gelen heyelan önümüzdeki yıllar için önemli bir uyarıdır! Heyelan bölgemizde sıkça görülen bir olay olmamasına rağmen çok şiddetli kuraklık yaşayan kentimizde heyelan hadiselerinde maalesef büyük bir artış görülecektir.” Dedi.

Van - Yüksekova karayolunda heyelan meydana geldi - Son Dakika Haberleri

ACİL BİR ŞEKİLDE ÖNLEM ALINMALI!

Son olarak gerekli önlemlerin acil olarak alınması gerektiğine vurgu yapan Faruk Görünüş, “Yetersiz ve düzensiz yağışlar içerisinde heyelan meydana getirebilecek miktarda kil bulunan topraklarımızın yapısını değiştirmektedir. Bu konuda ivedi bir şekilde önlem alınmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Muhabir: Önder Bilaloğlu