ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Vali Balcı, Van Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından düzenlenen kentin ilk yerel fuarına katılıp yazarlarla buluştuktan sonra dün de bir buluşma düzenleyerek kentteki yazar ve şairlerle buluştu. Yerel yazarların kitaplarının sahiplenilmesi, yazarların okullarda öğrencilerle buluşması anlamında önemli çalışmaların yapılacağı haberinin verildiği toplantıda Vali Balcı ayrıca kentteki kitap seferberliğinden de söz etti.  

Van’da göreve geldiği günden bu yana kültür, sanat, edebiyat alanında çok önemli çalışmalar imza atan Van Valisi Ozan Balcı, kentteki şair ve yazarlarla bir araya geldi. Kentte düzenlenen I. Van (Yerel) Kitap Fuarı’na da katılıp yazarlarla buluşan, kitaplarıyla ilgili destek sözü veren Vali Balcı, dün de yazar ve şairler onuruna verilen bir etkinliğe katıldı. Edremit’teki Uygulama Otelinde düzenlenen programa çok sayıda yerel yazar ve şair katılım sağladı. Programda fuara ve kentteki kültür, sanat ve edebiyat projelerine destek verdiği için Vali Balcı’ya teşekkür eden Zeki Taştan, bundan sonra devam edecek olan destek ve yazar-şair etkinlikleri konusundaki müjdeyi de paylaştı. Programda Van Valisi Ozan Balcı’ya edebiyat ve sanata sağladığı katkılardan dolayı Van Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı ve Türkiye Yazarlar Birliği Van Temsilcisi Prof. Dr. Zeki Taştan tarafından plaket takdim edildi. 

VAN VALİSİ KÜLTÜR VE EDEBİYATA DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Öte yandan Van Valisi Ozan Balcı da buluşmada bir konuşma yaparak kentteki şair ve yazarların önemine değindi. Eli kalem tutan kesimlerin kent açısından önemli olduğuna vurgu yapan Vali Balcı; “Yazarlar, sanatçılar, şairler aslında şehrin kalitesinin göstergesidir. Sizler şehrimizin hafızasısınız. Sizler çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Yazı yazmak ayrıcalıktır. Biz de Van’da kitap adına çok güzel işler yapıyoruz. 3 milyon kitabı ilimize kazandırdık. 300 okul kütüphanesi yaptık. 11 bebek-çocuk kütüphanesi yaptık. Açılışını gerçekleştireceğiz.” Şeklinde konuştu.

Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var... Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var...

KENTİN ÇOCUKLARI DA KİTAPLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

“Yeni bir halk kütüphanesi ilimize yapıyoruz. Ayrıca bir çocuk kütüphanesi inşa ediyoruz. Edremit’e yeni bir kütüphane açtık. Hayata geçirdiğimiz proje ile PTT aracılığıyla 140 bin kitabı çocuklarımızla buluşturduk. Çocuklarımız bu kitaplarla kütüphanelerini oluşturdu. Okullarda 1 saat okuma saati olarak devam ediyor. Tematik liselere kitaplar aldık. 500 bin TÜBİTAK kitabını ilimize kazandırdık. Tüm anaokulu, ilkokul ve ortaokullara sınıf kütüphaneleri oluşturduk. Tüm kamu kurumlarına kitap aldık. Yani devletin imkanlarını milletimize harcadık” ifadelerini kullandı. 

VAN VALİSİ BALCI YEREL ŞAİR VE YAZARLARLA BULUŞTU

Van Valisi Ozan Balcı’ya teşekkür ederek sözlerine başlayan Van Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Prof. Dr. Zeki Taştan, yazar-okur programlarının devam edeceğini belirterek, “Van’da yapılan etkinliklerin arkasında Van Valisi Ozan Balcı var. O yüzden kendilerine şükranlarımızı arz ederiz. Bütün ilçelerde okur-yazar buluşmaları devam edecek. Şimdiye kadar 6 bin buluşma düzenlendi. Yazar ve şairlerin buluşmaları devam edecek.” dedi. Öte yandan Balcı da kentte bir sonraki yerel etkinliğin ise çocuk kitap fuarı olacağını söyledi.

Vali Balcı, program sonunda şair ve yazarlara kitap hediye etti.

Editör: Necmettin Dursun