ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-SONER İZGİ

Doğalgaz ile tanışma ve kullanması 2007 yılına uzanan Van’da geçen çeyrek asırlık zaman dilimine rağmen doğalgaz ile ilgili sıkıntılar bitmedi. Aradan geçen 16 yılda hala kentte doğalgaza ulaşma, işlemleri yapma konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. 1 milyonluk şehirde hala çok ilkel bir süreç yürüten ilgili firma işlem yapmak için sabahın erken saatlerinde önce listeye isim yazdırıyor, daha sonra listeye göre içeriye alıp numara aldırıyor. İşlemler ise bundan sonra yapılıyor. Bu süreçte vatandaşın en az bir gününü sırada bekleyerek geçiriyor. Bu kadar zorluğa ve sıkıntıya ve defalarca dile getirilmesine rağmen büyükşehir Van’da hala tek bir doğalgaz şubesi bulunması ise sıkıntıyı adeta katlıyor. Son dönemlerde yeniden vatandaşın isyan etmesine neden olan Van AKSA ile ilgili şikayetler sürerken Şehrivan’a konuşan vatandaşlar, çözüm bulmayan soruna tepki gösterdi. 

VANLILAR YENİDEN SABAHIN KÖRÜNDE KUYRUĞA GİRME KABUSU YAŞATIYORLAR!

Gişe sayısının azlığı ve personel azlığından dolayı vatandaşlar AKSA önünde uzun kuyruklar oluştururken, şubenin kent merkezinde olmaması da vatandaş için sorun teşkil ediyor. Sabahın erken saatlerinde AKSA’ya gelen vatandaşlar işlemlerini yapmak için saatlerce bekliyor. İşlemler ağır yürütüldüğünde çoğu vatandaş başka günlerde de AKSA’ya gelmek zorunda kalıyor. Yaz-kış aynı manzaranın yaşandığı AKSA’da yaşanan sorunlar henüz çözüme kavuşmazken, vatandaşların da bu konuda mağduriyetleri devam ediyor. Kentte sadece 1 şubesi bulunan AKSA’da sadece hizmetin ağır-aksak işlemesi değil birçok anlamda sorunlar yaşanırken mevcut durum bir kez daha Vanlılar’ı isyan ettirdi.

VATANDAŞ: AKSA VAN’DA YETERSİZ!

Rahmi Küntek adlı vatandaş, her ilçede en az bir tane AKSA şubesinin olmadığı gerektiğini belirterek, “AKSA’nın Van’da şubeleri az. AKSA bu konuda yeterli değil. Van’da birçok şube açmaları lazım. Her ilçede bir şube açmaları lazım. Herkesin işi gücü var. Saatlerce burada bekliyor insanlar. Bu kadar insanın beklemesi doğru değil. Herkesin işi var ama bir abone işlemi için saatlerce bekliyorlar. Ben bu durumdan memnun değilim. Her semtte, her ilçede en az bir tane şube olması gerekiyor. İnsanların bu kadar mağdur olmaması lazım. İnsanlar abonesini yapıyor, parasını veriyor ama bu kadar sıkıntı yaşıyor” diye aktardı.

“İNSANLAR BU SICAĞIN ALTINDA SAATLERCE BEKLEMEK ZORUNDA KALIYOR”

Vehbi Güven adlı vatandaş, Van’ın bunu hak etmediğini belirterek, “Buraya Kurubaş’tan geldim. Koskocaman Van’ın sadece bir AKSA şubesi var. Van’ın 2 milyon nüfusu var. Van, Doğu’nun en büyük illerinden biri ama o kadar çok eksiği var ki. Van bunu hak etmiyor. İnsanımız bunu hak etmiyor. Halk AKSA’ya gelip günlerce sıra bekliyor. İnsanlar bu sıcağın altında bekliyor doğalgaz işlemleri yapmak için ama saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar. Vatandaş olarak tek bir talebim var o da bu soruna bir an önce çözüm bulsunlar” ifadelerini kullandı.

1 MİLYONDAN FAZLA NÜFUSU VAN’DA TEK BİR ŞUBE!

Murat Turgut adlı vatandaş, Van’da sorunsuz hiçbir şeyin olmadığını ve kente zulmedildiğini dile getirerek şunları söyledi: “İnsanlar saatlerce bu güneşin altında, zor şartlarda işlemlerini yapmaya çalışıyor. O kişi var ki akşama kadar bekliyor, o kişi var günlerce gelip burada işlerini halletmeye çalışıyor. İnsanlar mağdur oluyor. 1 milyondan fazla nüfusu olan Van’da tek bir AKSA Şubesinin olması da ayrıca trajikomik. Her ilçede en az 1 şube olması gerekiyordu çünkü artık herkes doğalgaz kullanıyor. Ta ilçelerden kalkıp Van’a gelenler var. Sabahın erken saatlerinde burada bekliyorlar. Van gibi bir şehirde 1 şubenin olması ayıptır. Bunlar insanların bu kadar sıkıntı yaşadığını görmüyorlar mu? Bir şube daha açmak çok mu zor?”

AKŞAMA KADAR BEKLEYEN VATANDAŞIN GİDECEĞİ BİR TUVALET BİLE YOK!

Turgut, AKSA’da WC olmamasını değerlendirerek, “İnsanlar burada perişan oluyor. Bu sıcakta yüzümüzü yıkayacağımız bir WC bile yok. Bir işletme nasıl olur da WC’siz olur? Akla mantığa uyuyor mu? Böyle bir konunun gündeme bile gelmemesi lazımdı ama maalesef şehrimiz sorunların şehri olduğu için sorunsuz hiçbir şeyimiz yok. Van’da nereye giderseniz gidin bir sorunla karşılaşıyorsunuz ve bu sorunlar öyle küçük sorunlar da değil. Bu kente yazık. Bu kentin mazlum insanına yazık. Buradan çağrımdır; bu kente zulmetmekten vazgeçin. Siyaset yapın ama sorunları da görün. Van’ın sorunlarına kör, sağır, dilsiz olmayın” dedi.

Cevdet Yılmaz: Ana amacımız sosyal refahı artırmak Cevdet Yılmaz: Ana amacımız sosyal refahı artırmak

VAN’A VE HALKA REVA GÖRÜLEN BU MU?

İbrahim Baraş adlı vatandaş, yaşadığı sorunlara değinerek şunları aktardı: “Van’da bir tane tek AKSA şubesi var. Bu sayının arttırılması lazım. İnsanlar perişan oluyor bu sıcakta. Ben sayaç takmadığım halde 6 bin lira ödedim. 10-15 gündür sürekli gidip geliyorum. Halka reva görülen bu mu? Ben bu kadar sıkıntı yaşayacağımı bilseydim asla bu işe girişmezdim. Van gibi büyük bir şehirde bu sorunların yaşanması ayıptır.”

Editör: Necmettin Dursun