Tepki çeken olay hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

İki şarap grubu fiyatlarına zam geldi! İşte yapılan zam oranı İki şarap grubu fiyatlarına zam geldi! İşte yapılan zam oranı

Vanspor Başkanı Feyat Kıyak, Van TV’de katıldığı Ekstra Gündem programında tartışma yaratan açıklamalarda bulundu. Kıyak, Van Atatürk Şehir Stadyumu’nun ismini Veysel Ürüm Stadyumu olarak değiştirmek için girişimde bulunduklarını açıkladı.

Cumhuriyet'ten Yusuf Ziya Cansever'e konuşan Van Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Yalçın Özdemir, Vanspor FK yönetiminin böyle bir taleplerinin olduğunu ancak isim değişikliğinin mümkün olmayacağını belirtti. Özdemir, şunları söyledi: “Yapılan açıklama talihsiz bir açıklamadır. Stadın isminin değişmeyecek bunu net olarak söylüyorum. İsim değişikliği talepleri oldu. Bizde Bakanlığımıza gönderdik. Tüm spor kulüplerinde bu yaşanıyor. Sponsorların isim hakları hakkında talepleri olur Sponsorluk Yasası'nda bu vardır. Ancak sahanın tamamı kulübe ait olursa ancak bu isim değişikliği kabul edilir. Burada ise yüzde 75 kulübün, geri kalan yüzde 25 hak ise Gençlik ve Spor Bakanlığına aittir.”

Kaynak: CUMHURİYET.COM.TR