Askeri üstte patlama: 20 asker hayatını kaybetti Askeri üstte patlama: 20 asker hayatını kaybetti

ŞEHRİVAN HABER:ŞABAN BEYAZSAÇ

18 Haziran Pazar günü gerçekleşen kazada kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybeden hemşire Ayser Büyükyıldız için Van Bisiklet Grubu kurtuluş parkında basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Vangölü Aktivistleri Derneği Kurucu Başkanı Erdoğan Özel, "Bugün burada olmamızın sebebi 18 Haziran Pazar günü gerçekleşen elim kazada Ayser Büyükyıldız arkadaşımızın yaşadığı bisiklet kazasından dolayı toplanmış bulunuyoruz. Bisiklet dostu arkadaşımız maalesef hayatını kaybetti. Her yıl yüzlerce bisikletli arkadaşımız hayatını kaybediyor. Van'da yaşayan bisiklet sever topluluklar ve dernekler adına bugün  burada toplanmaya karar verdik. İsteğimiz bu kayıpların artık yaşanmaması  yasal düzenlemelerin yapılmasıdır. Özellikle trafikte sürücülerin, toplu taşıma araçlarının, özel araç sahiplerinin ve ticari araçların ortak kullanım yollarında trafik kurallarını gözetmeden kullanım yaptıklarını görmekteyiz. Bu durum bisikletçilerin canını tehlikeye atmaktadır. Resmi kurumların trafik kurallarını daha fazla gözetmesi gerekmemektedir. Bununla ilgili cimere yapılan yazışmalarda resmi kurumların verdiği cevaplarda Van trafiğinin bisiklete uygun olmadığı belirtilmiş olmasına rağmen Vanda binlerce bisiklet kullanıcısının can güvenliği ve yol kullanım hakkının verilmesi elzemdir.Trafik şeritlerinin ve yollarının bisikletliler için uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki trafikte bizde varız ve bisiklet sürücüleri de aynı zamanda karayolları trafik kanunu madde 3’te bisikletler de bir ulaşım aracıdır ve dolayısıyla bisikletlerin de yol hakkı vardır.Yetkililerden bisikletliler, paten, skoter ve motorsikletler için gerekli yasal düzenlemelerin derhal yapılması ortak talebimizdir.Bu vesileyle yaşamını yitiren arkadaşımızı da rahmetle anıyoruz." dedi.
Açıklamadan sonra Van Bisiklet grubu ( Van Pedalşör, Van bisiklet severler grubu, Van Yeşilay yeşil pedallar, Vangölü aktivistleri, Van Patika bisiklet kulübü, Sanat bisiklet, Anka bisiklet grubu, Van iki teker motosiklet, Vadi doğa bisiklet klübü, Van kontra pedal bisiklet grubu) arkadşlarını son yolculuğa uğurladılar.

Editör: Şaban Beyazsaç