31 Mart seçimlerinde yüzde 55,48 oy alan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iptal edilmesinin ardından mazbata 2’nci olan AK Parti adayı Abdulahat Arvas’a verilmesi kararı sonrası büyük tepkilere neden oldu. İki gün süren protestolar nedeniyle Van’ın bir çok noktasında tahribat meydana geldi. Dün akşam saatlerinde YSK’nın duyurmasıyla Mazbata tekrar DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’a verilmesi kararı sonrası halk sokaklara tekrar çıkarak kutlama yaptı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, Sosyal medya hesabından hesabından yaptığı açıklamada zaman hizmet zamanıdır halkımıza layık hizmetler üreteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın dedi.

Van ve Mardin’in Eş başkanları Diyarbakır’da Van ve Mardin’in Eş başkanları Diyarbakır’da

YSK, ADALETİ VE HUKUKU ESAS ALDI

Abdullah Zeydan yaptığı açıklamada, “Öncelikle iradesine görkemli bir şekilde sahip çıkan onurlu halkımıza, Eş genel başkanlarımıza, Leyla Zana, Ahmet Türk, Başak Demirtaş, Vekillerimiz ve tüm partili yoldaşlarımıza, Büyük dayanışma gösteren Demirtaş, Mızraklı, Gültan Kışanak, Figen Yüksekdağ, Sabahat Tuncel şahsında zindanlardaki tüm siyasi tutsaklara, Adaleti,hukuku, demokrasiyi savunan bütün Türkiye halklarına, basın emekçilerine, En solundan en sağına hukukun ve adaletin yanında duran tüm siyasi parti liderleri, STK temsilcileri ve dayanışma gösteren herkese şükranlarımızı sunarız. Adaleti ve hukuku esas alan YSK kararı tüm alanlarda hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi, toplumsal barışın sağlanması umutlarını ve birlikte onurlu özgür yaşam iradesini daha da güçlendirmiştir. Artık hizmet zamanıdır. Halkımıza layık hizmetler üreteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ