Son yıllarda katıldıkları halk oyunları yarışmalarında dereceye giren Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları folklor ekibi, Türkiye şampiyonluğu için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Geçen sene Zonguldak’ta düzenlenen Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası’nda 3’ncü olmayı başaran folklor ekibi, bu sene de Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Denizli’de düzenlenecek olan yarışmaya hazırlanıyor.

DESKTEK VERİLİRSE BU EKİP DAHA ÇOK BAŞARI EL EDER!

Sosyal aktivitelere önem verdiklerini ifade eden Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Karakurt, Van Valiliği tarafından yapılan Kültür Van Projesini hatırlatarak şunları söyledi: “Okullarımızda sosyal aktivitelerin gelişimi için valilik tarafından önemli destekler verilmektedir. Bunun yanında öğrencilerimizle de önemli işler yapmaya çalışıyoruz Geçen yıl okul sporlarında bölge birincisi ve Türkiye’de ise 3’ncü olduk.  Bu yılda yine federasyonun düzenlediği yarışmada bölge birincisi olmayı yine başardık.”

KARAKURT: DENİZLİ’DE YAPILACAK FİNAL İÇİNDE DESTEKLERİ BEKLİYORUZ

“Önümüzdeki günlerde ise Denizli’de yapılacak Türkiye şampiyonluğu için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Kendi imkanlarımızla finale hazırlanmaya çalışıyoruz. Okulumuzun herhangi bir spor salonu bulunmamaktadır. Kış aylarında okul koridorlarında öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Geçen yıl İpekyolu Belediyesi ulaşım konusunda bize ciddi desteklerde bulundu. Denizli’de yapılacak final içinde destekleri bekliyoruz.” Dedi.

1 Mayıs olaylarının bilançosu 1 Mayıs olaylarının bilançosu

İŞNAZ: ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Yarışmalara hazırlandıklarını belirten Adil İşnaz, başarı elde ettiklerini belirtti.  İşnaz, “İl dışında yapılan grup yarışmalarında da 50 kişilik bir yarışma ekiplerini eleyerek finale çıktık. Çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.  Okul idarecilerinden öğretmen ve öğrencilere kadar herkes tarafından folklor ekibimiz destekleniyor.” İfadelerini kullandı.

HALK OYUNLARI EKİP ÜYELERİ: TEK HEDEF ŞAMPİYONLUK

Halk oyunları ekip üyesi Şüheda Tam, yarışma için heyecanlı olduklarını söyleyerek, “Ekip arkadaşlarımızla çok iyi anlaşıyoruz ve çok iyi vakitler geçiyoruz. Tek hedefimiz ise Denizli’den Van’a birincilik ile dönmek” diye konuştu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM