Van Dernekler Federasyonu (Van FED) tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Van tanıtım günleri hazırlıkları sürüyor. 23-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak tanıtım günleri için kentte gelen Van FED Başkanı Fatih Yağız, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“VAN’I HER KESİME TANITMAYA ÇALILIYORUZ”

Programda konuşan Yağız, “İstanbul’da yaptığımız önemli çalışmalarla birlikte geçen yıl bir ilkini yaptığımız Van tanıtım günlerini düzenledik. Bu Van için bir ilkti ve Van’ı orada ciddi bir şekilde tanıttık. Şimdi ikincisi düzenledikleri Van tanıtım günleri için seferber olduk.  Van’dan sonra Vanlıların yaşadığı önemli kentlerde de çalışma yapacağız. Bizim burada amacımız Van’ı Karadenizlilere, Trakyalılara, Egelilere tanıtmaktır. Bunun içinde farklı sanatçıları çıkararak, bu tanıtıma katkı sağlamaktayız” dedi.

Van Valiliği'nden önemli uyarı! Van Valiliği'nden önemli uyarı!

“VAN İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Van tanıtım günleri için çağrıda bulunan Yağız, “Van’daki belediyelerin bu organizasyonda yer almalı çok önemlidir. Bunun yanında kamu, kurum ve STK’ları da davet ediyoruz. Amacımız Van’ı önce ülkeye sonra da dünyaya tanıtmak. Bir siyasi bağımızdan olmadan Van için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Dernekler olarak çok önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bu çalışmalarımız da giderek devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

ÖNEMLİ SANATÇILAR SAHNE ALACAK

Çalışmalarının sürdürdüğünü ifade eden Yağız, “Ciwan Haco, Funda Arar, Mem Ararat gibi birçok önemli sanatçıyı davet ettik. Ancak birçok sanatçı programı uygun olmadığı için katılım sağlamadı. Fakat Sanatçı Rewşan, Haluk Levent gibi önemli sanatçılar o gün sahneye çıkacaklar. Bu yıl daha kapsamlı bir çalışmaya imza atacağız”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ORHAN SAĞLAM - ZENÜN YEŞİL