Duyduk duymadık demeyin, tren seyahati son yılların trendi!

 

Yeni bir macera arayanlara önerebileceğim yolculuklardan biri olur Van Gölü Ekspresiyle tren yolculuğu.

 

Trenle yolculuk son zamanlarda atılan doğru adımlarla nihayet ülkemizde hak ettiği ilgiyi görmeye başladı. Bunu aylar öncesinden biletleri tükenen ve her geçen gün popülaritesini artıran Ankara-Kars arası yük ve yolcu taşımacılığı yapan Doğu Ekspresi’nden anlıyoruz.

 

Yoğun talepten artık yer bulmak zorlaşınca, bu eşsiz güzellikleri tatmak isteyen seyahat severler rotayı Van Gölü Ekspresi’ne çevirdi.

 

Rotayı Van Gölü Ekspresi’ne çeviren seyahat severlerden biride benim sanırım. Geçen Nisan ayında bu eşsiz seyahate katılmak nasip oldu…

 

Ataol Behramoğlu der ki “Şimdi bir tren penceresinden, başka yaşamlara bakar gibiyim...”

 

Bu demiryolu bakabilene, bakıp da görebilene, görüp de hissedebilene farklı bir dünyanın kapısını aralayacaktır.

 

Yolculuk esnasında asfalttan-mucurdan yapılmış yollar, araçların kirli dumanları veya sağır edercesine çalan korna seslerini bulamayacaksınız. Burada bin yılı aşkın süredir varlığını sürdüren demirin vagonla olan aşkına, doğayla insanın bakışına şahitlik edeceksiniz.

 

Tren yol aldıkça Doğu Anadolu’dan İç Anadolu’ ya eşsiz güzellikler vagonunuzun penceresinden yüzünüze yansıyacak, coğrafya size dört mevsimin dördünde farklı güzellikleriyle  mevsimsel bir şölen sunacak.

 

Tren yolculuğu boyunca sadece doğayı değil, doğayla iç içe yaşayan ve ona saygı duyan pekte  alışık olmadığımız  doğanın uyumlu insanlarını göreceksiniz vagonun küçük bir o kadar büyük dünyalara açılan penceresinden.

 

Tren ilerledikçe restorandan yemek yiyip vagonunuzda uyuyabilecek ihtiyaçlarınızı giderebileceksiniz hatta bir çay alıp trendeki kompartıman görevlileriyle yolculuğa dair sohbetler edebileceksiniz.

 

Unutmayın! Onlar bizim trendeki ev sahiplerimiz.

 

Tüm bu güzellikler Tatvan Garı’ndan başlayıp Bitlis, Muş, Elazığ, Malatya, Sivas, Kayseri, Kırıkkale illerinden ve ilçelerinden geçecek  bitmesini istemediğiniz bir yolculuk ile Ankara Garı’nda son bulacak.

 

Değerli hemşehrilerim sizleri ekonomik ve konforlu bir yolculuğu bizlere sunan Van Gölü Ekspresiyle tanışmaya ve yolculuk yapmaya davet ediyor, Van Gölü Ekspresi demir yolunun  Seçkin Kent olan VAN’a kadar karadan yapılacak olan bir demir yolu hattıyla ulaşmasını temenni ediyorum.