Bitlis’in Tatvan ilçe sınırlarındaki Nemrut Krater Gölü Kalderası’nda yaşayan ve her yıl yenim doğumlarla sayıları artan ayı ailesine iki yeni boz ayı daha eklendi. Kalderaya gelen doğaseverler, ülkenin farklı kentlerinden gelen yerli turistler, yöre halkı, yanlarında getirdikleri yiyecek ve meyveleri ayı ve yavrularına veriyor. Doğal ortamdaki hayvanların korunması gerektiğine vurgu yapan akademisyen Şehnaz Nigar Çelik’te “İnsanlar çok fazla yanaşıyor ve tehlikeli durumlar oluşabilir.” Uyarılarında bulundu.

Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza! Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza!

“BU SENE HİÇ OLMADIĞI KADAR İNSANLARIN İÇİNE KARIŞMIŞLAR”

Akademisyen Şehnaz Nigar Çelik, kişisel hesabından yaptığı paylaşımda, “Tatvan Nemrut Krater Gölünden bu manzara. Evet, çok tatlılar ve aç oldukları için besledik ama doğal ortamdaki bu hayvanların korunması gerekmiyor mu? Ayrıca insanlar çok fazla yanaşıyor ve tehlikeli durumlar oluşabilir. Bu sene hiç olmadığı kadar insanların içine karışmışlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ