ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ 

Van Gölü’nün kuralık ve kirlilik sorunu bir türlü bitmiyor. Yaz boyunca Van Gölü’nün dört bir yanında sahillere akın edip piknik yapan vatandaşlar, gittikleri alanları adeta çöplüğe dönüştürüp ayrılıyor. Van’a yakışmayan çirkin görüntüler sosyal medyada gündem olurken, birçok kesimden de çağrılar ardı ardına geliyor. 

Van Gölü korunmasının gündemden düşmediği süreçte sahillerdeki çöp yığını da konuşulmaya devam ediyor. Van Gölü bir taraftan küresel ısınma nedeniyle kuraklık sorunuyla karşı karşıya kalırken, bir taraf da etrafındaki vatandaşlar tarafından kirletiliyor. Gölün ve sahillerinin temiz tutulması için çağrılar devam ederken, sahillerde fotoğraflanan çirkin görüntüler de sosyal medyada bir kez daha gündem oldu.  

Van’da Mart ayında kaç trafik kazası meydana geldi? İşte veriler… Van’da Mart ayında kaç trafik kazası meydana geldi? İşte veriler…

VAN GÖLÜ SOSYAL MEDYADA BİR KEZ DAHA GÜNDEM OLDU! 

Van ile ilgili farkındalık paylaşımları yapan Gamze Sur, bir kez daha Van Gölü’ne dikkat çekti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sur, ‘Van Gölü'nün asıl canavarı onu kirletenlerdir’ diye bir reklam vardı. Biz bu gölü de çevresini de zerre kadar hakketmiyoruz. Bize her gün Van'ın 4 bir yanından fotoğraf geliyor, manzara hiç değişmiyor. Van sahipsiz diye veryansın edelim biz sadece, hiç kendimiz sahip çıkıp doğayı temiz bırakmak için uğraşmayalım. İnsan doğanın başına gelmiş en büyük felakettir! 600 bin yıllık Van Gölü oluşumundan itibaren bu kadar zulüm görmemiştir eminim. İnsanoğlu olarak bu muazzam göle sahip çıkamadık, bize de yazıklar olsun. İfadelerini kullandı. 

“YAZIK Kİ ÇOK YAZIK”

Amine Şeyma Bayram, “Bu doğayı temiz kullanmayı öğretene kadar gündem yapalım. Cimere yazalım” paylaşımı yaparken, Adil Aydoğdu ise, “Sürekli diyorum ve keşke haklı olmasam. Bu kalantorlar ve duyarsızlar olduğu sürece geçmiş olsun ve sonunda, herkes balkonuna dönecek bu gidişle. Yazık ki çok yazık.” Diye ekledi. 

“BU NASIL BİR CEHALET”

Sahillerin çöplerden çekilmediğini ifade eden Filiz Karakuş, “Sahillerde çocuk bezinden tutun poşete kadar ne deseniz var. Çocuk bezlerini, karpuz kabuklarını kendim denizden çıkardım. Bu nasıl bir cehalet. Belediyelerin işi sahilde piknikçilerin tek tek çöpünü toplamak değildir. Her yerde çöp tenekeleri var.” dedi.

Editör: Ömer Aykaç