Van Gölü havzasının değerlerinin ön plana çıkartılması, gölün kirlenmesine dur diyebilmek ve Van Gölünün dünyaya tanıtımına katkı sunmak için Büyükşehir Belediyesi, 4-11 Ağustos tarihleri arasında 5. Van Denizi Bisiklet Festivalini düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi himayesinde, Van Gölü Aktivistleri Derneği koordinesinde İpekyolu, Edremit, Tuşba, Gevaş, Bitlis, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Muradiye Belediyelerinin katkılarıyla, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi ve Bitlis Nemrut Jeopark işbirliğiyle 8 gün sürecek olan festivalle katılımcılar Van Gölünün etrafını pedallayacak.

FESTİVALE HERKES KATILABİLİR

Festivallin ilk günü Van Kalesi Atatürk Kültür Parkında yapılacak olan çadırlı kampla start alacak. Sağlık koşulları elverişli olan herkesin bisikletiyle katılabileceği festivalde sırasıyla Edremit, Gevaş, Reşadiye, Tatvan, Bitlis, Nemrut Krater Gölü, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Muradiye, Tuşba ilçeleri gezilecek. 430 kilometrelik yol ağında bisikletli gruplara sağlık, güvenlik ve teknik anlamda destek verilecek. Van Gölü Aktivistleri Derneği Kurucu Başkanı Erdoğan Özel, geleneksel olarak düzenlenen 5’inci Van denizi bisiklet festivali 4 Ağustos Cuma günün start alarak 11 Ağustos Cuma günü son bulacak dedi.

Van’daki mühendislik harikası esere uluslararası ödül! Van’daki mühendislik harikası esere uluslararası ödül!

5’İNCİ VAN DENİZİ BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLIYOR

Van Gölü Aktivistleri Derneği Kurucu Başkanı Erdoğan Özel, “Geleneksel hale getirilen 5’inci Van denizi yüzme festivali yaklaşık 150 kişi farklı illerden 20 kişi ise İran’dan geriye kalan kişiler ise Van’dan katılım sağlamak üzere toplam 250 kişilik bisikletli guruplar halinde 5 yüzme festivali için 500 km yolu geçmeye çalışacağız. 8 gün sürecek olan Van denizi bisiklet festivalinde Van Gölünün etrafını gezmiş olacağız. Çadır kamplı olan bu festivalimiz büyük Van Gölü sahillerin de her gün bir yere gidip orada konaklayacağız. İlk kamp yapacağımız yer Kale Kültür Parkı ve bu 4 Ağustos Cuma günü start alacak ve 11 Ağustos’ta son bulacak.” İfadelerini kullandı.

“BU FESTİVALLE BERABER AMACIMIZ VAN GÖLÜ KONUSUN DA BİR FARKINDALIK YARATMAK”

Van gölü etrafında bulunan ilçelerin tamamında kamp kuracaklarına belirten Özel sözlerini şöyle tamamladı: “Gevaş, Tatvan, Bitlis Ahlat, Erciş ve Mavi Balıklı Plajımız kamp kurarak bitiriyoruz. Son olarak Van Kalesinde Kampımızı tamamlayıp sonlandıracağız. Bu etkinlikle beraber misafirlerimizi Van Gölünün mavi suların da yüzdürüp Van Gölünü tanıtacağız. Bununla beraber çevre etkinlikleri düzenleyip Van Gölüyle ilgili farkındalık oluşturuyoruz. Formalarımızın üzerin de Van Gölü mavi kalsın ve Van Gölü temiz kalsın yazılı sloganlarımız var. Bizim de amacımız bu farkındalığı sağlamak ve bunun çevre bilinci olduğunu dile getirmek. Bu festivalle beraber amacımız Van Gölünün güzelliklerini tanıtırken de Van Gölü konusun da bir farkındalık yaratmak. Van gölünün içinde kaldığı sorunları ile ilgili yetkili kişilerin bu konuda hassas olmaları hususun da duyarlı olmalıdır.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ