Van’da kar yağışı yerini soğuk hava şiddetli rüzgara bıraktı. Yaklaşık 3 gündür kent genelini etkisi altında alan şiddetli rüzgar kent merkezinde çatı uçması ve pano kopmalarına neden olurken Başkale, Bahçesaray ve Çatak ilçelerinde çığ faciasına neden oldu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü etkisini arttırarak devam eden şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle bir uyarı mesajı yayınlayarak, olası soba zehirlenmelerine, çığ ve buzlanma riskine karşı vatandaşları uyardı.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

 Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

 Van, Hakkâri ve Bitlis illerinde rüzgârın kuzeyli ve doğulu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), yükseklerde fırtınamsı rüzgâr (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.

Bölgemizde beklenen kuvvetli rüzgâr (40-60 km/sa) ve fırtınanın (60/80 km/sa) etkisiyle birlikte baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmeleri, kar savrulması ve kar sürülmesi meydana gelebileceğinden (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ