ŞEHRİVAN HABER - Van'da son bir kaç yıldır bir türlü çözülmeyen uçuş sayısının azlığı ve yüksek fiyat uygulaması ile ilgili yapılan girişimler bir türlü sonuç vermedi.

Bir dönem 20'den fazla uçuşun gerçekleştiği Van'da bu sayı zaman zaman 10'a kadar düşerken yapılan tüm girişimlere rağmen THY kentteki uçuş sayılarını artırmadı.

Ulaştırma Bakanlığı'na bile aktarılan konu ile ilgili çözüm olmazken Van Ticaret ve Sanayi Odası heyeti çareyi Pegasus şirketine sefer artırma talebini iletmekte buldu.

Van TSO yönetim kurulu İstanbul'da Pegasus Hava Yolları'nı ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili bilgi notu paylaşan Van TSO görüşme ile ilgili olarak; "Turizm Meslek Grubu Üyemiz ve Disiplin Kurulu Üyemiz; Pegasus Satış Müdürü Sn. Burcu Alın Ardalı, Planlama ve Havayolu İşbirlikleri Grup Başkanı Sn. Elifnur Doğruöz, Program ve Slot Koordinasyonu Grup Başkanı Sn. Efe Özkazanç ile görüştü." dedi.

Öte yandan görüşmede iletilen talepler ise şu şekilde palaşıldı;

"Ankara, İstanbul ve İzmir sefer sayısının artırılması, İran, Irak ve Kıbrıs başta olmak üzere Van'dan yurt dışına uçuşların düzenlenmesi, Van'da gece uçuşlarının yapılması, Edremit'ten Edremit'e uçak seferlerinin hayata geçirilmesi konuları görüşüldü."

Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var... Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var...
Editör: Ömer Aytaç Aykaç