Sağlık Bakanlığı'na 36 bin sözleşmeli personel alınacak Sağlık Bakanlığı'na 36 bin sözleşmeli personel alınacak

ŞEHRİVAN HABER - Sağlık alanında son dönemlerde önemli yatırım müjdeleri verilen Van'da başta şehir hastanesi olmak üzere ilçe devlet hastanelerinin başlaması için gün sayılmaya devam ediyor.

Sadece Van'ın değil bölgenin yükünü üstlenen hastanelerin kapasite artırılması ve yükü kaldırması için girişimler sürerken önümüzdeki bir kaç yıl içinde kentteki hastane sayısının ve kapasitelerin ciddi oranda artması bekleniyor.

Şehir Hastanesi ile büyük bir eksiğin kapanması beklenen Van'da, sağlık turizmine de katkı sunacak yatırımlar yapılması beklenirken bu anlamdaki en önemli eksikliklerden birisinin de tüp bebek merkezi olduğu biliniyor.

VAN'DA BÜYÜK BİR EKSİKLİK

Zaman zaman gündeme gelen konu şu sıralar yeniden tartışılırken, gazeteci Osman Nuri Yıldız bu beklentiyi bir kez daha dile getirdi. Yıldız, bu anlamdaki bir merkezin eksik olduğunu vurgulayarak; "Komşu ve yakın illerle birlikte 4 milyon nüfusa hitap eden Van'da tüp bebek merkezinin olmaması büyük eksiklik. Bir çok insan bebek sahibi olmak için Kıbrıs ya da en yakın il Diyarbakır'a gidiyor. Bu eksikliğin artık giderilmesi gerekir. Bu alanda yatırımlar kolaylaştırılmalı." dedi.

YAKINDA KURULACAK HABERİ

Öte yandan Şehrivan'ın bilgi aldığı yetkili isimler ise yakın zamanda Van'da Tüp Bebek Merkezi'nin hizmete başlayacağı haberini paylaştı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulacak olan merkezin kurulması konusunda çalışmalarının sürdüğü, yakın zamanda merkezin hizmete başlayacağı öğrenildi.

Kaynak: ZENÜN YEŞİL/ŞEHRİVAN