Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Özel Van Mektebim Koleji arasında kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılmasına dair işbirliği protokolü imzalandı. Öğrenciler için önemli bir projeye imza atan İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, yapılan protokol ile ilgili bilgi verdi. Protokolün 2 yıl geçerli olacağını belirten Uslu, “Bu protokolle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ile gençlerimize sahip olduğumuz kültürel değerlerimizi sağlıklı bir şekilde anlatmak ve o zenginlikleri kendilerine göstermeyi amaçlanmaktadır. Protokol dahilinde Özel Mektebim Kolejinde okuyan depremzedeli öğrencilerinde faydalanabileceği bir çalışmayı kapsayacaktır” dedi.

"ÖĞRENCİLER İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI"

Programda konuşan Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, şunları söyledi: “Özel Van Mektebim Kolejinin anaokulu, ilkokul-ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerine geçmişle günümüz arasında bağ kurulması, kültürel mirasımızın ve kültürel değerlerimizin korunması, tanıtılması ve yaşatılması, estetik ve sanatsal zevklerinin geliştirilmesi, bilginin aktarılması, yaratıcı ve yaşam boyu öğrenme için sosyal bir platform sağlanması hedefleniyor. Aynı zamanda örgün eğitim ders müfredatının desteklenmesi amacıyla Van Müzesinde eğitim çalışmaları, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılmasını sağlamak üzere Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Özel Van Mektebi Kurumu arasında iş birliği protokolü imzalanmasına karar verilmiştir” dedi.

Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı

"BU ÇALIŞMA DEPREMZEDE ÖĞREMCİLERİ DE KAPSIYOR"

Uslu, “2 yıl süre ile geçerli olacak bu protokolle, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ile gençlerimize sahip olduğumuz kültürel değerlerimizi sağlıklı bir şekilde anlatmak ve o zenginlikleri kendilerine göstermeyi amaçlanmaktadır. Protokol dahilinde Özel Mektebim Kolejinde okuyan depremzedeli öğrencilerinde faydalanabileceği bir çalışmayı kapsayacaktır. Bu çalışma ile depremzedeli öğrenciler ile Vanlı öğrencilerin kaynaşması ve birlikte tarih, kültür ve doğal güzellikleri tanımalarına olanak sağlayacaktır.” İfadelerini kullandı.
 
"ÇALIŞMALAR BİRÇOK ETKİNLİKLE ZENGİNLEŞTİRİLİYOR"

Özel Mektebim Koleji ile imzalanan protokolün içeriği hakkında bilgi veren Uslu, “Urartu koleksiyonu açısından dünyanın en zengin müzesi olma özelliğine sahip olan Van Müzesi’ne yapılacak geziler sayesinde, Paleolitik çağdan başlayarak, Asur, Urartu, Pers, Part, Sasani, Roma, Bizans, İslami dönem, Selçuklu, Akkoyun, Karakoyun eserlerini görecekler. Bunun yanı sıra Osmanlı dönemine ait birçok objeyi bir arada bulacağımız kültürel zenginliğe sahip mozaik bir müze konumundaki mekânı uzmanlar eşliğinde göstermiş olacağız. Ayrıca Müzede Drama, Müzede Koro, Müzede Sergi Programı, Müzede Resital ve Müzede Sinema etkinlikleri ile çalışmalar zenginleştirilecektir”

"ÖĞRECİLER HEM GEZECEK HEM DE BİLGİ SAHİBİ OLACAKLAR"

“Akdamar Adası ve Anıt Müzesi’nde yapılacak geziler sayesinde masmavi Van Gölü’nün içinde yer alan 4 adadan biri durumundaki Akdamar Adası ile bağrında taşıdığı Akdamar kilisesi ve manastırını görecekler. Bilindiği üzere Akdamar Anıt Müzesi, inanç turizmi açısından ilimizin önemli destinasyon noktasından birini oluşturmaktadır. Belli bir program dahilinde Akdamar Adasına yapılacak geziler sayesinde hem öğrencilerin gezerek zevk almalarını sağlamak hem de tarih, kültür ve doğal güzelliklere sayıp alanları görme fırsatı elde edecekler.”

“GEREKLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK”

Uslu, son olarak cümlelerini şöyle tamamlandı: “Van Kalesi Örenyeri, ilimizin önemli tarih ve kültürel zenginliği bağrında barındıran bir zenginliğe sahiptir. Van Kalesi stadeli üzerinde Urartu Krallığı döneminden kalma birçok kültürel kalıntıyı bir arada görmek mümkündür. Ayrıca kale üstünde Osmanlı mimarisinin önemli kalıntılarını da görme imkanına sahip olacaklardır. İlin en önemli kalıntılarını bağrında taşıyan ve kentin geçmişe dair hafızası olan Eski Van Şehri başlı başına bir kültür hazinesine sahiptir. Bu kültürel kalıntı ile ilgili geçen sene kazı çalışmaları başlanmış ve gelecekte bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kentin hafızasını bir bütün olarak yansıtan açık hava müzesi olabilecek bir potansiyele sahiptir. Sahip olduğumuz bu potansiyeli Özel Mektebim Kolejinde okuyan öğrencilerimize iyi bir şekilde aktarmak istiyoruz. Şimdiden her iki taraf için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bu tür protokollerin daha fazla olması içinde gerekli çalışmaları yürüteceğiz”

Editör: TE Bilisim